Datum objave: 26. Ožujak 2019

NA DANAŠNJI DAN: Šibenski liječnici namamili kradljivce kokaina u policijsku zasjedu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski liječnici su namamili kradljivca kokaina u policijsku zasjedu. Spretni lopov uspio je pobjeći, ali je uhićen naknadno zahvaljujući lukavstvu liječnika.

Ogorčeni stalnim krađama kokaina iz svojih zaliha šibenski su liječnici u dosluhu s policijom smislili kako će doskočiti lopovima koji su uspijevali njihov kokain pronaći i na skrovitim mjestima pa i u najsigurnijim čeličnim bolničkim kasama. Dogovor je bio takav da liječnici u bolnici na mjestu skrovitom, ali znanom kradljivcima ostave staklenke s kokainom, a da se iza zavjesa i ormara sakriju policajci koji će provalnika ili provalnike, ako ih je više, zaskočiti. Ostavljeno je devet staklenki kokaina, a policajci nisu morali dugo čekati. Nedugo iza ponoći u bolnicu se ušuljao tat i lako otkrio ostavljeni kokain. Policajci ga nisu odmah zaskočili nego su čekali da uzme svih devet staklenki, ali tat ih je čini se osjetio i hitro iskočio kroz prozor. Sa sobom je odnio dvije staklenke kokaina.
Liječnici su bili razočarani, a policajci ogorčeni, ali su na kraju ipak uspjeli uhvatiti provalnika. Dogodilo se da je došlo do tučnjave kod kavane "Istra" u kojoj su četvorica nasrnula na jednog tako da je jedva izvukao živu glavu. Policajci koji su ga odveli u bolnicu u džepu njegovog kaputa našli su ukradene staklenke kokaina i tako je kokainski tat dolijao i završio u zatvoru.
Pokazalo se da su šibenski liječnici bili lukaviji nego što je policija mislila. Oni u staklenke koje su služile kao mamac nisu stavili kokain nego običnu sodu bikarbonu. Tat je sodu prodao pod kokain, a kad su kupci shvatili da ih je prevario u bijesu su se s njim obračunali šakama, nogama i kamenjem.
Bilo je to na današnji dan 26. ožujka 1936. godine.

 

Iz kategorije: Nostalgija