Datum objave: 05. Siječanj 2019

NA DANAŠNJI DAN - Presječen krijumčarski lanac cigaretnog papira "Dobar pušač"

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska policija priopćila je da je konačno presječen krijumčarski lanac cigaretnog papira "Dobar pušač" i "Ottoman" koji su zbog kakvoće traženi na području Šibenika, Splita i Zagore.

Šibenski policajci i agenti dugo su pratili poznatog krijumčara duhana i cigaretnog papita Benjamina Kapovića, a onda su ga zaskočili na željezničkoj stanici. Kod njega su našli tri drvena sandučića sa 6500 listića cigaretnog papira "Dobar pušač" i "Ottoman". Ilegalna pošiljka cigaretnog papira bila je namijenjena splitskom tržištu na kojem je Kapović imao uhodanu ekipu prodavača, uglavnom Šibenčana koji dobro poznaju Split i splitske pušače, a osobito one koji puše duhan koji se krijumčari iz Hercegovine. Taj je duhan tražen i omiljen, ali se teško dolazi do cigaretnog papira na čiju je prodaju država ima monopol.

Kapović se, kako se doznaje, pokušao izvući tako što je u zamjenu za svoju slobodu prokazao svog kolegu krijumčara kave koji je upravo stigao u Šibenik brodom "Krka" s namjerom da rasproda 75 kilograma kave ilegalno dobavljene iz Italije, tj iz Zadra

Policija je brzo pronašla krijumčara kod kojega je, kao što im j kazao Kapović, zaista pronađena vreća sa 75 kilograma kave. Prema bilješkama šibenskog novinara Manfreda Makale, taj krijumčar kave bio je neobično snažan (na žalost ime mu nije moguće pročitati s oštećenog dokumenta) jer je vreću sa 75 kila kave nosio sam bez ičije pomoći, a ni kariola mu nije trebala.

Cigaretni papir "Dobar pušač" i kavu policija je zaplijenila, a sve će po odluci suda biti prodano na javnoj dražbi od koje će prihod ići u dobrotvorne svrhe.

Bilo je to na današnji dan 5. siječnja 1936. godine
  

Iz kategorije: Nostalgija