Datum objave: 13. Studeni 2018

NA DANAŠNJI DAN - Šibenik dobio novu suvremenu tržnicu primjerenu svom ugledu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je konačno dobio novu tržnicu, novi uredni i uređeni pazar primjeren svom ugledu.

Nova šibenska tržnica dobro je organizirana, prodajni prostori su podijeljeni, a higijena je podignuta na europsku razinu.

Šibenčani su vrlo zadovoljni novom tržnicom. Sretni su i zadovoljni što voće, povrće i druge namirnice više neće morati kupovati na ružnom i nepodesnom mjestu kod gradske ribarnice koje su strpljivo podnosili čekajući uređenje novog pazara. Konačno su dočekali i tu sreću, pa sada na pazar dolaze i oni koji na pazar nikada ne idu.

Novi pazar je organiziran tako da se sada na njemu mogu snaći čak i stranci jer je novi šibenski pazar uređen po uzoru na pazare gradova koji već odavno imaju pristojna tržišta u svom središtu.
O pazaru sada brinu gradski redari, zabranjena je prodaja s poda, prodavači unajmljuju točne i kontrolirane vage, a uvedene su i druge pogodnosti zbog kojih se sada Šibenčani na svom pazaru osjećaju kao građani, kao gospoda.

Na privremenoj lokaciji kod ribarnice sada će se prodavati samo drva za ogrjev.

Nova gradska tržnica dovršena je na današnji dan 13. studenoga 1935. godine. Nalazi se uz cestu Ante Šupuka iza zgrade kazališta. Šibenčani su tom lokacijom zadovoljni, a hvale i gradsku upravu koja je odustala od uređenja tržnice na Poljani koja je prema prvobitnim planovima trebala promijeniti izgled i namjenu.
 

Iz kategorije: Nostalgija