Datum objave: 23. Listopad 2018

NA DANAŠNJI DAN - Eksplozija vina i rakije uzdrmala Šibenik. Srušena kuća Picula u Varošu.

Diana Ferić
Diana Ferić

Noćas oko dva sata strahovita je eksplozija uzdrmala Šibenik i izazvala strah i paniku među Šibenčanima.

Do eksplozije je došlo u predjelu Varošu u podrumu kuće Ante i Josipa Picule. Prema izvješću policije eksplodirala je velika količina vina i rakije. Veliki požar zahvatio je okolne kuće, a kuća Picula je do temelja srušena.
Vatrogasci su odmah intervenirali, ali od trokatne kuće Picula nisu mogli spasiti ništa dok su na ostalim kućama zaustavili širenje požara tako da ih vatra, osim krovišta na nekima od njih, nije znatnije oštetila.

Za sada se još ne zna što se dogodilo. Srećom žrtava nije bilo. Čini se da je vlasnik kuće Josip Picula, osjetio požar i izveo obitelj iz kuće prije nego što se vatra proširila i zahvatila podrum u kojem je bila velika količina vina i rakije što je očekivano s obzirom da braća Josip i Ante Picula imaju veliku trgovinu vinom i rakijom u Zagrebu. Ante noćas nije bio kod kuće jer je putovao vlakom u Zagreb.

Nakon što je požar ugašen policija je uhitila i pritvorila Josipa Piculu i njegovog slugu. U policijskom pritvoru njih će dvojica ostati dok se ne provjeri što se dogodilo i zašto su vino i rakija u kući Picula, koja je bila osigurana na visoku novčanu odštetu kod jednog osiguravajućeg društva, eksplodirali.

Strah koji je zavladao među Šibenčanima koje je iz sna probudila eksplozija opravdan jer jer su mnogi mislili, s obzirom na napetu situaciju u svijetu, da je počeo rat.
(Šibenik, 1938. godine)

  

Iz kategorije: Nostalgija