Datum objave: 26. Rujan 2018

NA DANAŠNJI DAN: Ne zna se koliko će trajati i kada će biti završeni radovi na Poljani

Diana Ferić
Diana Ferić

Ne zna se koliko će trajati i kada će biti završeni radovi na Poljani koji su započeti u ožujku, a trebali su biti nastavljeni u rujnu.

Izjava gradonačelnika da će radovi biti završeni na vrijeme jer je postignut sporazum o dobivanju državnog kredita za uređenje grada, nije umirila Šibenčane niti je umanjila negodovanje i nezadovoljstvo koje već dugo vlada u gradu kako među građanima tako i među članovima općinskog vijeća.

Informacija o nastavku radova na Poljani, odnosno podizanju cijele njene površine za 15 centimetara kako se preko nje ne bi više prelijevale oborinske vode, postavljanje ukrasnih metalnih stupova javne rasvjete, hortikulturno uređenje i njeno popločavanje engleskom metodom, objavljena je na današnji dan 26. rujna 1936. godine.

Šibenik je, osim za uređenje Poljane tražio kredit još i za uređenje puta od željezničke postaje do suda, Splitskog puta iza nove carinarnice te za uređenje obale, a od uređenja puta kroz Plišac se odustalo.

Među gradskim vijećnicima pojavila se bojazan da Šibenik neće moći vraćati tako velike kredite te da će, ako ih bude želio uredno otplaćivati, morati smanjiti potpore mnogim institucijama prije sve ga onim kulturnim.
Načelnik Šibenika Marko Bačinić, odbacio je te bojazni te priopćio:
-Gradsko poglavarstvo pristupilo je radnjama na uređenju Poljane smišljeno i stručno kako bi taj, najživlji dio grada dobio gradski i moderan izgled.

Međutim, na pitanje kada će radovi biti završeni, nije znao odgovoriti, a pitanje prevelike zaduženosti Šibenika čiji se proračun slabo puni zbog teških ekonomskih prilika, izbjegao je i naglasio da je „skrajnje vrijeme da Šibenik konačno dobije glavni gradski trg koji neće imati izgled seoskog pazara“.
 

Iz kategorije: Nostalgija