Datum objave: 26. Lipanj 2011

Danas na festivalu: (nedjelja, 26. lipanj) Ovce za cijeli život

Dora Žganjer
Dora Žganjer

11 sati Festivalski razgovori
Kazališni foaje

HNK u Šibeniku u 19:00 h
Kazalište MALA SCENA, Zagreb
OVCA ZA CIJELI ŽIVOT, Maritgen Matter

Igraju: Dražen Čuček, Srđana Šimunović
Uzrast: 4+
Sadržaj: Jedne hladne zimske večeri, Vuk se prazna želuca probija kroz snijeg i traži nešto za jelo. Odjednom ugleda toplu i udobnu staju, a ondje ga prijateljski prima Ovca, koja mu odmah nudi mekano sijeno i vrući čaj. Kako bi Ovcu dobio nasamo, predlaže joj da pođu na kratko sanjkanje u potrazi za "iskustvom". Njegov je plan odvesti ovcu na samotno mjesto i pojesti ju. Tijekom putovanja, Vuk i Ovca zbližavaju se na neočekivane načine. Tijekom jedne neobuzdane igre Vuk dolazi u životnu opasnost, a Ovca ga spašava i dovodi kući. No ima li taj neobičan par zajedničku budućnost?

Dobrić - 20:00
Literarni program: Jozo Vrkić, Putopisi


Ljetna pozornica u 21:15 h
PROJEKCIJA FILMA: Ostavljeni, bosansko-hercegovački film za djecu
Režija: Adis Bakrač
Glume: Mira Furlan, Tony Grga, Mirsad Tuka, Mirela Lambić, Zijah Sokolović
Uzrast: 7+
Tema filma je priča o trinaestogodišnjem dječaku Alenu koji živi u domu za nezbrinutu djecu te pokušava pronaći svoju majku bez obzira na cijenu i posljedice.
Radi se o jednoj univerzalnoj, toploj, ljudskoj emotivnoj priči koja nudi optimizam i mogućnost boljeg života na ovim prostorima. Većina glavnih likova su djeca, a film prikazuje njihov doživljaj i percepciju svijeta u kojem odrastaju, njihovu potragu za identitetom, potragu za  biološkim roditeljima...
Film je premijerno prikazan na Pula Film Festivalu 2010. godine i do danas je nagrađen mnogobrojnim domaćim i međunarodnim priznanjima.

Noćni program:

Četiri bunara 22:30  Neven Hrustić, elektro-akustična gitara

Neven Hrustić je studirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod profesora Istvána Römera i na Universität für Musik und darstellende Kunst u Grazu kod profesora Martina Myslivečeka. Usavršavao se na seminarima mnogih renomiranih glazbenika (Zoran Dukić, Edin Karamazov, Goran Listeš, Thomas Offerman, Jens Wagner, Christina Pluhar, Shizuko Nori) u zemlji i u inozemstvu.
Kao solist i kao član ansambala nastupao je po cijeloj Hrvatskoj, uključujući nastupe na najznačajnijim festivalima (Dubrovačke ljetne igre, Glazbene večeri u sv. Donatu, Osorske glazbene večeri, Zagrebački ljetni festival), u SAD-u, Engleskoj, Austriji i Sloveniji.
Surađivao je s brojnim hrvatskim i stranim glazbenicima, i sa ansamblima Theatrum Musicum, Vittoria, Hortus Deliciarum, Responsorium, Carmina Slovenica, Orkestrom i Zborom HRT.
Snimao je za potrebe Hrvatske televizije, Hrvatskog radija i Slovenske televizije, u različitim kombinacijama izvođačkih sastava.
Posebno mjesto u njegovom radu zauzimaju kompozicije hrvatskih autora, od prvih tiskanih materijala u hrvatskoj glazbi pa sve do djela modernih kompozitora. Po prvi put je suvremeno izveo veći broj kompozicija iz starije hrvatske glazbe, od kojih treba izdvojiti zbirku canzonetta Francesca Sagabrie - prvog poznatog glazbenika porijeklom iz Zagreba.
(ulaz besplatan)

Trgovi i ulice :

Busker festival (Skopje) ulični zabavljači
19:00 - 23:00 Medulić - Langlan, Emily, Senki i oblaci, FBC
18:00 - 23:00 Trg Pavla Šubića (ispred općine)  - Phil Roger, Magic, DD, Scot Fire
18:00 - 22:00 Ulica kralja Tomislava (Kalelarga)- Charms, Kristijan Ben., DD, Vladce Bal.

Iz kategorije: Kultura