Datum objave: 16. Kolovoz 2022

ŠANSA KOJA SE NE PROPUŠTA / Festival književnosti ŠKURE pomaže likovnim entuzijastima iz Županije da dođu do publike, javite im se

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Međunarodni festival suvremene književnosti ŠKURE (Šibenske književne ure), koji se ove godine drugi put i to od 15. do 17. rujna  želi pomoći neafirmiranim literatima i literarnim entuzijastima iz Šibensko-kninske županije da dođu do svoje publike, da ih se čuje i vidi.

Ako put od tisuću kilometara počinje prvim korakom, onda valjda i knjiga počinje prvom rečenicom, pjesma stihom, a da bi sve te prve pa onda i srednje i posljednje rečenice i stihovi dobili puni smisao, treba nekako napraviti i korak prema publici. A znamo da stvarate, da pišete. Barem se u Šibeniku uvijek pisalo, barem je tu bilo talenata. Ako mislite da niste taj ili ta, vrlo vjerojatno se varate, jer čim ste posegnuli za olovkom i papirom, sigurno imate „to nešto“ u sebi.Uzmite mikrofon u ruku i u nekoliko minuta zaradite gromki aplauz čitajući svoju pjesmu, ulomak iz romana, kratku priču, vlastiti Facebook status koji smatrate genijalnim… Pronađite svoju publiku!”, poručuju organizatori.

Dakle, svi vi koji pišete poeziju ili prozu, a zainteresirani ste za sudjelovanje u pratećem programu festivala ŠKURE, svoje radove možete poslati do 20. kolovoza na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Svoje radove autori će čitati na različitim lokacijama u staroj gradskoj jezgri tijekom dva festivalska dana, 15. i 16. rujna.

I ovogodišnje izdanje festivala ŠKURE donosi u Šibenik književne tribine, promocije, gostovanja renomiranih autora, susrete s čitateljima. I ove će godine  biti dodijeljena Nagrada Stjepan Gulin za najbolju knjigu poezije objavljenu u regiji u razdoblju od 1.srpnja  2021. do 30.lipnja 2022.godine.

Iz kategorije: Kultura