Datum objave: 18. Lipanj 2022

VEČERAS SE OTVARA 62.MDF / Glazbena predstava "Napokon orkestar", vatromet i ponovno Šibenska fešta

Stanko Ferić
Stanko Ferić
 62. Međunarodni dječji festival u Šibeniku  svečano će biti otvoren danas, u subotu 18. lipnja predstavom 'Napokon orkestar“ u režiji Petre Radin i Paole Radin, a u izvedbi Zagrebačke filharmonije. U predstavi igraju Josipa Bilić i Marko Hegedušić, a programu svečanog otvaranja svoj će obol tradicionalno dati i mladi šibenski talenti iz dječjeg zbora Zdravo maleni i dramskog studija i radionice Ivana Jelić pri Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.
 
„Napokon orkestar“ prva je, nakon dugo vremena, predstava stvarana upravo za Međunarodni dječji festival. To je glazbena predstava za djecu od četiri godine naviše. Publika može računati i na video animacije, cijelu plejadu instrumenata i glumačka lica koja najmlađi zaljubljenici u kazališnu umjetnost poznaju s malih ekrana. 
 
Na svečanosti otvaranja bit će Nina Obuljen, ministrica kulture i Zdravko Zima, posebni savjetnik predsjednika RH za kulturu Zorana Milanovića.
 
Kao i prijašnjih godina, nakon otvaranja Festivala slijedit će tradicionalni vatromet sa šibenske rive, a vraća se  i popularna Šibenska fešta uz Luku Nižetića, koji će održati koncert ispred zgrade Županije na rivi.

U dva tjedna na festivalu će biti izvedeno  137 programa. Stigli su ansambli iz Španjolske, Portugala, Slovenije, Češke, Njemačke, Nizozemske, Švedske i Poljske. U Šibenik dolaze i Ukrajinci, polaznici Umjetničke škole "Marianna Ilkiv" iz Lavova. Naime, svake godine Festival ima i humanitarnu crtu. 

Iz kategorije: Kultura