Datum objave: 22. Lipanj 2021

Prvi glazbeni festival nakon lockdowna, bili smo na Let's Rock na Tvrđavi

Igor Bergam
Igor Bergam

Jučerašnji prvi dan ljeta, a i Svjetski dan glazbe, u Šibeniku je obilježen drugim izdanjem glazbenog festivala Let's Rock koji se održava na tvrđavi sv. Mihovila. Prvi dan, na tri pozornice, izmijenilo se jedanaest bendova, različitih glazbenih pravaca, koji su se publici predstavili već do 18 sati popodne pa do 2 ujutro. Zajedničko im je da su svi više-manje dio indie scene, za odabranu i malu publiku, što je pokazao i ne baš velik broj posjetitelja jučer na Mihovilu, ali zato festivali ovakvog tipa i služe – da dobri bendovi dođu do svoje nove publike.

Glazbeni program na PARKing stage-u laganim akordima otvorio je pop sastav Pitaj klince. Nakon njih, savršeno se uklopila grupa Doringo koja je na svoj jedinstven način nastavila i dodatno pridonijela pravom ljetnom ugođaju. Atmosferu je potom zagrijao zagrebački bend Lika Kolorado, koji je ujedno i prvi put uživo izveo svoj novi singl „Gorilo“ sa njihovog hvaljenog drugog albuma. Večer na maloj pozornici zatvorio je svestrani genijalac i umjetnik alternativne scene, Mark Mrakovčić, čija će izvedba i impresivna energija koju je pružio na pozornici sigurno ostati zapamćena.

Jedna od najjačih domaćih kantautorica i pjevačica Mary May, svojim izuzetnim vokalom i pratećim bendom, otvorila je glavnu pozornicu Tvrđave sv. Mihovila. Nakon Mary, pozornicu je preuzela grupa Kensington Lima koja je svojim vintage rock zvukom bila pravo iznenađenje, ali i osvježenje na sceni. Line up glavne pozornice zatvorio je riječki elektro-rock duo The Siids koji su potpuno osvojili publiku koja je plesom i ovacijama popratila cijeli nastup.

Treća pozornica šibenske tvrđave, ona pod tribinama, čitavu večer bila je prava oaza za sve ljubitelje elektroničkog zvuka, a ujedno i najrasplesaniji dio tvrđave. Disko-pop punker Peki Pele otvorio je program svojim zvukom koji podsjeća na najbolja disko izdanja ExYu i na koja je teško ostati ravnodušan. Splitski vokalno instrumentalni bend RØLØ i ove godine su užarili atmosferu svojom eksperimentalnom kombinacijom elektronike i indie punk rocka koji je potom jednakom energijom nastavila 'cosmic disco' grupa Nemanja. Večer je zatvorio peteročlani bend Kozmodrum koji je svojom izvedbom pokazao kako uspješno i na svoj unikatni način objedinjuje elektronsku i organsku glazbu.

Festival se nastavlja i danas kad nastupaju White On White, Žen, MORT, Sfumato, Sun U, Reper Iz Sobe, Marisol, Je Veux i Boris Štrok, te šibenski Magul i The Fogsellers.

Tekst: Petra Bujas
Foto: Valerio Baranović

Iz kategorije: Kultura