Datum objave: 22. Lipanj 2021

MARKO TOLJ NA MDF - u : Dječje pjesmice doktorirao sam doma i obožavam pjevati s klincima, guštao sam!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Kako drugačije obilježiti Svjetski dan glazbe nego glazbom i to najboljom! Upravo se to dogodilo sinoć na ljetnoj pozornici 61. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Koncertom 'Veliki za male' završen je dvodnevni glazbeni spektakl pod vodstvom Ante Gele u kojem su zvijezde nove generacije hrvatskih glazbenika pjevale stare hitove koje podjednako vole stari i mladi. Sinoć je u Šibeniku skladana najljepša glazbena podloga uspomena na djetinjstvo za mališane koji su u ponedjeljak 21. lipnja navečer plesali i pjevali uz Antonelu Đinđić, Sabrinu Hebiri, Brunu Oberan, Marka Kutlića, Josipa Palametu, Alena Đurasa, Dina Petrića, Tatjane Beline, te Mije Dimšić i Marka Tolje.

'Veliki za male' koncert je koji će mnogi pamtiti još dugo, netko će reći i najbolji prvi dani jednog festivala starog preko šest desetljeća. A ništa mlađe nisu ni pjesme hrvatskih autora Dedića, Jusića, Mihaljevića, Kalogjere, Kabilja, Krajača, Britvića i Kušeca koje su se sinoć pjevale na ljetnoj pozornici Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Uz dva bisa, a zvijezde su svoje mikrofone nesebično podijelile i s publikom.

Zbog tih je koncerata, poznati riječki pjevač, Marko Tolja, dva dana boravio u Šibeniku i nije mu to teško palo. Dapače.

-Odličan je osjećaj biti ovdje. Imao sam prilike više puta nastupati na Međunarodnom dječjem festivalu, ali sad sam prvi put tu nakon što sam postao otac tako da mi je ovo jedan potpuno novi nivo. I te sam dječje pjesmice doktorirao doma i obožavam pjevati s klincima tako da mi je bio jako veliki gušt – otkrio je Tolja nakon koncerta.

Nakon godinu dana pauze, pred Toljom je toplo, radno ljeto. Osim koncertima, raduje se susretima i nastupima s kolegama.

-Pa da, sad je svaki susret s kolegama super. Ove moje mlade kolege nisam vidio duže vremena i stvarno su svi super. Zapravo je Ante Gelo glavni krivac što sam tu. Gelo i ja smo prijatelji dugo godina. On me zvao da dođem, da uletim pomoći. I drago mi je da sam došao jer mi je u Šibeniku uvijek lijepo i kad dođem poslovno i kad dođem privatno – zaključio je Tolja, uvijek radno viđeni gost Krešimirovog grada koji trenutačno živi svoje najljepše dane.

Iz kategorije: Kultura