Datum objave: 17. Lipanj 2021

MDF MOŽE POČETI / Festivalska vrata su postavljena, a prvi put ove godine mogle su se kupiti ulaznice za svečanost otvaranja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zastvice koje su oslikala djeca, obješene u Kalelargi i Masnoj ulici i festivalska vrata na ulazu s Poljane u povijesnu jezgru vjesnici su početka MDF -a pa tako i ovogodišnjeg, 61. koji će početi 19. lipnja i trajati do 3. srpnja. Autor ovogodišnjih festivalskih vrata je nagrađivani hrvatski umjetnik, Danijel Srdarev koji potpisuje i plakat 61. MDF-a.

Mali veliki gosti u noći otvorenja

Međunarodni dječji festival i ove godine uživa podršku Ministarstva kulture i medija RH te pokroviteljstvo predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, kao manifestaciju od nacionalne važnosti, a uspio je zadržati epitet međunarodnog događanja usprkos otežanim uvjetima uslijed pandemije koronavirusa. Tako će u programu svečanog otvorenja u subotu, 19. lipnja, na ljetnoj pozornici nastupiti najnagrađivanije cirkusko kazalište u Španjolskoj - Vaivén Circo s predstavom 'Ono bitno'.

'Riječ o kazalištu koje je ranije nastupilo na MDF-u te je zbog utiska koje je svojim sudjelovanjem ostavilo na Festival pozvano da ponovno dođe što je prvotno bio plan za 60. izdanje Festivala od čega se moralo odustati zbog zdravstvene krize u svijetu prošle godine' podsjećaju iz organizacije MDF-a.

U subotu će Festival na ljetnoj pozornici tradicionalno svojim nastupom otvoriti  Kazališna radionica Ivana Jelić idječji zbor Zdravo maleni, a nakon toga Šibenčane i goste grada očekuje zabavni program u organizaciji urednika programa trgova i ulica, Maria Kovača i njegovog društva na Trgu Pavla Šubića I. te n vatromet.

Prvi put ove godine, festivalska publika mogla je kupiti ulaznice za predstavu otvorenja, a svečanom otvorenju prisustvovat će veleposlanik Talijanske Republike u Hrvatskoj, Pierfranceso Sacco te veleposlanik Kraljevine Španjolske u Hrvatskoj, Nj. E. g. Alonso Dezcallar de Mazarredo.

Posebno atraktivan likovni program Festivala

Već idućeg dana, u nedjelju, 20. lipnja, bit će gužve na trgovima i ulicama Krešimirovog grada, napose u izložbenim prostorima kada će biti otvorene brojne izložbe koje su na poseban ponos ove godine Festivalu i gradu.

Tako će ove nedjelje u Šibeniku biti otvorene izložbe (Ne)vidljivo (studio Galerije sv. Krševan), zatim, Kad se male ruke slože (povijesna jezgra), U životu je važno da ne skidaš pločice sa zida u kupaonici – in memoriam Mladenu Kušecu (ex foaje HNK u Šibeniku, danas Brešanova soba). Zatim Kostim i/ili skulptura – alternativno od kostima do skulpture (HNK u Šibeniku / Civitas Sacra) te Tata i kiša Vita / Laboratorio Bestiario Danijela Srdareva (Muzej grada Šibenika) te Allegro Vivace u suradnji s Fondacijom Mersad Berber (Galerija svetog Krševana).

U nedjelju, od 21.15h najmlađe na Gorici očekuje i prva filmska projekcija iz filmskog programa – Hrabri mališan 2.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3