Datum objave: 25. Siječanj 2021

VINA ESPANA/ Večerašnjim koncertom Nere Gojanović i Gordane Pavić počinje program obilježavanja 151. godišnjice HNK u Šibeniku, pogledajte što vas još čeka

Diana Ferić
Diana Ferić

Ovogodišnja 151. obljetnica  HNK u Šibeniku bit će obilježena posebnim programom koji su nazvali „Hodaj našim korakom“,a danas ga je na konferenciji za novinare predstavio Jakov Bilić, ravnatelj te kazališne kuće,a govorio je i općenito o ovogodišnjoj kazališnoj sezoni.

"Kazalište u ovoj neizvjesnoj godini ima posložen program do početka lipnja kad zatvaraju kazališnu sezonu i počinju pripreme za MD. Ako zaista bude moguće raditi u ovakvim okolnostima, trebali bi imati šest ili sedam gostujućih dramskih predstava, početkom travnja bi trebali izaći s vlastitom premijerom u koprodukciji s kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika, prvi puta radimo praizvedbu Moliereovog teksta ‘Anfitrion’. Premijera bi trebala biti  Dubrovniku trebala biti 25. ožujka, a desetak dana nakon toga u Šibeniku", kazao je Bilić.

Program počinje večeras koncertom Nere Gojanović, mezzosopranistica i Gordane Pavić na klaviru pod nazivom „VIVA ESPAÑA“

 

U programu Vas očekuju poznati španjolski kompozitori E. Granados, F. J. Obradors, I.Albéniz, E. de Falla i X. Montsalvatge.

Kabaret „Arsenov feral“ / „O tebi su riči“ kao posveta šibenskim autorima bit će održan u srijedu, 27. siječnja u 20 sati.

 

U novoj glazbeno-scenskoj sezoni  u „Arsenovom feralu“ nastupat će glumci Oriana Kunčić, Jakov Bilić, Franka Klarić, Ana Perković, Šime Bubica i Kristian Šupe. Od glazbenika nastupaju Ante Stošić i trio Bagatin - Nino Nimac, Toni Lučev i Ivana Bulat.

Predstava Nikolaja Vladimiroviča Koljade / „Murlin Murlo“

 

HNK u Šibeniku, petak 29. siječnja u 20:00 sati

 Murlin Murlo ruskog dramatičara Nikolaja Koljade bavi se životima četvero mladih ljudi koji egzistiraju u posttranzicijskom razdoblju, odnosno u onome što je ostalo od nekadašnjeg sovjetskog imperijalizma. Radnja se odvija u provincijskom gradiću Sipilovsk gdje likovi nemaju priliku za zdrav razvoj. Želja za metropolom, Moskvom, boljim životom, gotovo je čehovljevski prikazana. Okolnosti ih samo gaze, a dvije sestre Olga i Ina ugledaju spas u novom podstanaru Alekseju. Koljada u stilu odlazi ekstremno u kreiranju ljudskih sudbina, daje notu sablasnog, gangrenozno prosipa ljudsku srž na pladanj. Murlin Murlo je priča o nama i o još jednom beznadežnom kriku za boljim sutra.

Specifičnost ovog naslova je što kompletna produkcija iz naše kazališne kuće, odnosno cjelokupni autorski i umjetnički tim je iz Šibenika!

Režija: Oriana Kunčić

Igraju: Ana Perković, Franka Klarić, Šime Bubica i Kristian Šupe

Scenograf: Frane Celić

Kostimografkinja: Sara Lovrić Caparin

Autor glazbe: Ante Stošić

Oblikovatelj zvuka: Pavle Karega

Oblikovatelj svjetla: Josip Bakula

Inspicijent: Sergej Mioč

Grafički dizajn plakata: Ante Filipović Grcić

Mix, mastering: Marko Ramljak

Program „KA. strana grada“ / Koncert Alena Đurasa

 

HNK u Šibeniku, subota 30. siječnja u 20:00 sati

Uz koncerte klasične glazbe te Arsenov feral šibensko kazalište donosi novi nastavak glazbeno scenskog sadržaja naziva „KA. strana grada“ u kojem će talentirani mladi glazbenici donijeti našoj publici zabavnu glazbu uživo na daskama kazališta. U novom nastavku nastupa Alen Đuras koji je široj javnosti postao je poznat kroz sudjelovanje u showu "The Voice - najljepši glas Hrvatske" i popularnu HRT-ovu emisiju "A strana". Dodatna vrijednost ovog koncerta je i nastup poznatog gitariste Ante Gele koji će Vas oduševiti svojom virtuoznošću na gitari.

Zbog epidemioloških mjera sve programe može pratiti najviše 48 gledatelja.

Iz kategorije: Kultura