Datum objave: 16. Studeni 2020

NOĆ KAZALIŠTA U HNK U ŠIBENIKU / Dvije kazališne predstave te nastup Nere Gojanović i Gordane Pavić, ali uz ograničeni broj gledatelja

Diana Ferić
Diana Ferić

Unatoč posebnim epidemiološkim mjerama i ove godine  HNK u Šibeniku organizira poseban program za Noć kazališta i to od 20. do 22. studenog. Pripremili su tri događanja,a na svakom će moći biti najviše 50 gledatelja. Ulaz je slobodan. 

 

Gostovanje POU Vodice / Tena Štivičić „Dvoje“

 

HNK u Šibeniku, petak 20. studenog u 20:00

SLOBODAN ULAZ - Zbog epidemioloških mjera na predstavama u HNK u Šibeniku može prisustvovati samo 50 gledatelja. Besplatne ulaznice će se moći podići na blagajni kazališta od ponedjeljka 16. studenog 2020. od 10 do 12 sati i na dan predstave 1 sat prije početka programa.

ONA je dugo čekala tramvaj te večeri. A PADALA JE KIŠA… Naišao je ON s kišobranom, otpratio ju je doma i tako spasio… Počeli su živjeti zajedno, u ljubavi, sretno, kao jedno, sve dok se nisu  udvojili i pretvorili u paralelne svjetove, u dva toka svijesti koja vode u suprotne priče... Za sve je kriv izlog, u kojemu se stalno ogledala!  Da, sve se troši, sve prolazi, brzo otkucaju romantični sati. Protutnji večernji tramvaj, zacvili lira i najavi krizu u vezi. Sada  njih dvoje žive kao „bitanga i princeza“ : ONA, melankolična sanjarica, brzo se razočarala, jer Taj nije Taj! Čangrizava i nervozna, u kaosu, depresivna i paranoična, boji se rata, općeg raspada, zabrinuta je za sutra, jer žive od skromnih honorara, ne vjeruje u Bit će bolje… Život stvarno nije lak. J..o te, al je teško!... A kako je on znao s..t! ( U modi su i mladima stalno  na jeziku k-p-j riječi, kako je rekao S.M.K..) Dobacivala je ONA njemu pojas za spašavanje, pozivala na promjenu životnog stila, uzalud.

Jer ON, flegmatičan, nije se lako uzbuđivao, ravnodušno je furao po svom. Ma kakva reforma? ON bi se radije konzervirao! U nastupu je znao biti nagao i prgav. U k…c! Treba biti pozitivan! Ako je loše, dobro je! Nije savršeno, ali je OK! Zašto ona priziva apokalipsu i čemu strah od sutra? Nema sutra, ljubavi! Postoji samo danas! Grubo intiman ili nježno brutalan, znao ju je iznenaditi jagodama sa šlagom usred zime. ONA mu pripravi bakanalije od običnih tikvica, a on se najede ćevapa s kapulom. Osim toga, izabrao je „debilnu varijantu eskapizma“– naduva se s prijateljima! A koka je OK kad ju ona, istina rijetko, troši! Nesebično se branila  poznatim mehanizmima: smijehom, trčanjem, erotikom, tragala za hormonima sreće…

TEKST: Tena Štivičić

REŽIJA, SCENOGRAFIJA: Zdravko Todorović

PRILAGODBA TEKSTA: zajednička

GLUME: Anđela Fržop i Grgo Birin

KOSTIMI, GLAZBA: zajednički izbor

SVJETLO, TON: Mario Petrović

Nera Gojanović, mezzosopran i Gordana Pavić, klavir / Koncert „Glazbeni suveniri“

 

HNK u Šibeniku, subota 21. studenog u 18:30

SLOBODAN ULAZ - Zbog epidemioloških mjera na koncertima u HNK u Šibeniku može prisustvovati samo 50 gledatelja. Besplatne ulaznice će se moći podići na blagajni kazališta od ponedjeljka 16. studenog 2020. od 10 do 12 sati i na dan koncerta 1 sat prije početka koncerta.

PROGRAM:

  1. S. Bach: Francuska suita u G-duru, Allemande i Sarabande
  2. F. Händel: Rinaldo, Lascia ch`io pianga
  3. Bersa: Seh duš dan
  4. Bersa: Robinjica

I.pl Zajc: Domovini i ljubavi

  1. Debussy: Clair de Lune
  2. de Falla: El paño moruno

                     Seguidilla Murciana

                       Polo

  1. Viardot: Les filles de Cadix
  2. van Beethoven: Sonata op. 13 br.8, Adagio cantabile
  3. Wagner: Im Treibhaus
  4. Strauss: Zueignung
  5. Rachmaninoff: Paljubila ja na pechal` svoju
  6. Chopin: Valcer u cis – molu, op. 64 br. 2
  7. Bizet: Carmen, Carreau, pique….la mort!, arija Carmen
  8. Saint -Saëns: Samson i Dalila; Pritemps qui commence, arija Dalile
  9. Verdi: Trubadur, Stride la vampa, arija Azucene

HNK u Šibeniku / Nikolaj Vladimirovič Koljada „Murlin Murlo“

 

HNK u Šibeniku, subota 21. studenog u 20:00

SLOBODNA PRODAJA - Zbog epidemioloških mjera na predstavama u HNK u Šibeniku može prisustvovati samo 50 gledatelja. Ulaznice će se moći kupiti na blagajni kazališta od ponedjeljka 16. studenog 2020. od 10 do 12 sati i na dan predstave 1 sat prije početka programa. Ulaznice su dostupne i na www.mojekarte.hr.

Murlin Murlo ruskog dramatičara Nikolaja Koljade bavi se životima četvero mladih ljudi koji egzistiraju u posttranzicijskom razdoblju, odnosno u onome što je ostalo od nekadašnjeg sovjetskog imperijalizma. Radnja se odvija u provincijskom gradiću Sipilovsk gdje likovi nemaju priliku za zdrav razvoj. Želja za metropolom, Moskvom, boljim životom, gotovo je čehovljevski prikazana. Okolnosti ih samo gaze, a dvije sestre Olga i Ina ugledaju spas u novom podstanaru Alekseju. Koljada u stilu odlazi ekstremno u kreiranju ljudskih sudbina, daje notu sablasnog, gangrenozno prosipa ljudsku srž na pladanj. Murlin Murlo je priča o nama i o još jednom beznadežnom kriku za boljim sutra.

Specifičnost ovog naslova je što kompletna produkcija iz naše kazališne kuće, odnosno cjelokupni autorski i umjetnički tim je iz Šibenika!

Režija: Oriana Kunčić

Igraju: Ana Perković, Franka Klarić, Šime Bubica i Kristian Šupe

Scenograf: Frane Celić

Kostimografkinja: Sara Lovrić Caparin

Autor glazbe: Ante Stošić

Oblikovatelj zvuka: Pavle Karega

Oblikovatelj svjetla: Josip Bakula

Inspicijent: Sergej Mioč

Grafički dizajn plakata: Ante Filipović Grcić

Mix, mastering: Marko Ramljak

Iz kategorije: Kultura