Datum objave: 16. Listopad 2020

STOPOSTO ŠIBENSKO / Večeras u HNK u Šibeniku premijera predstave "Murlin Murlo" iza koje stoji isključivo šibenski autorski i umjetnički tim

Diana Ferić
Diana Ferić

Prva ovosezonska premijera HNK u Šibeniku, predstava "Murlin Murlo", ruskog dramatičara Nikolaja Koljade koja je stopostotni šibenski proizvod bit će izvedena večeras u Šibeniku, s početkom u 20 sati. U publici će smjeti biti samo oko 120 gledatelja zbog epidemiloških mjera.

Šibenski glumci pod redateljskom palicom Orjane Kunčić ispričat će priču o životima četvero mladih ljudi koji egzistiraju u posttranzicijskom razdoblju, odnosno u onome što je ostalo od nekadašnjeg sovjetskog imperijalizma. Radnja se događa u provincijskom gradiću Sipilovsk gdje likovi nemaju priliku za zdrav razvoj. Želja za metropolom, Moskvom, boljim životom, gotovo je čehovljevski prikazana. Okolnosti ih samo gaze, a dvije sestre Olga i Ina ugledaju spas u novom podstanaru Alekseju. Koljada je u ovom djelu zašao u ekstremni prikaz ljudskih sudbina što daje notu sablasnog i gangrenozno prosipa ljudsku srž na pladanj.

"Murlin Murlo je priča o nama i o još jednom beznadežnom kriku za boljim sutra. Specifičnost ovog naslova je što kompletna produkcija iz naše kazališne kuće, odnosno cjelokupni autorski i umjetnički tim je iz Šibenika!", kažu u HNK u Šibeniku.

Režija: Oriana Kunčić

Igraju: Ana Perković, Franka Klarić, Šime Bubica i Kristian Šupe

Scenograf: Frane Celić

Kostimografkinja: Sara Lovrić Caparin

Autor glazbe: Ante Stošić

Oblikovatelj zvuka: Pavle Karega

Oblikovatelj svjetla: Josip Bakula

Inspicijent: Sergej Mioč

Grafički dizajn: Ante Filipović Grcić

Iz kategorije: Kultura