Datum objave: 14. Listopad 2020

PREPORUKA / Razgledajte u Azimutu zanimljivu izložbu fotografija Ivane Antić Stošić pod nazivom "Neverland"

Diana Ferić
Diana Ferić

"Neverland"' je naziv prve samostalne izložbe članice Foto kluba Šibenik Ivane Antić Stošić koja je otvorena u Galeriji kluba Azimut.

Kao što se i u romanu J.M. Barrie u imaginarnu zemlju Neverland stiže uvijek u vrijeme izlaska sunca, u sam osvit zore, upravo je takav dojam postignut i na ovim fotografijama. Sneni trenutak nježnih kapljica rose u pastelnom koloritu koje nagovještaju buđenje dana, a u isto vrijeme još snivaju. Neverland je divna mašta koju je Ivana Antić Stošić majstorski pretočila u vizualno primamljivu i emocionalnu fotografsku priču, piše u predgovoru u katalogu te izložbe koji je napisala Zrinka Magazin.

- Ti trenuci u mojim fotografijama nisu samo prizor, već i ono što tada osjećam . Fotografija je za mene istraživanje, igra, meditacija, moj mir. To je ono neprocjenjivo vrijeme kada sam sama sa sobom. Čarolija. Fotografirajući svoju djecu, sve one važne i svakodnevne događaje u našim životima, shvatila sam da iz tih naizgled običnih momenata na fotografiju želim prenijeti svu emociju, atmosferu, tražeći pritom pravi kadar i savršeno svjetlo, učiniti je posebnom, da ima ''ono nešto''. S vremenom, fotografija postaje moj hobi, moja velika ljubav ", kaže o svom radi Ivana Antić Stošić.

Ona često surađuje s višestruko nagrađivanim šibenskim haiku pjesnikom i piscem poezije za djecu Aljošom Vukovićem.

FOTO: Zrinka Magazin

Iz kategorije: Kultura