Datum objave: 18. Kolovoz 2020

ČOVJEK KAO ON / Knjiga Zlatka Galla o Arsenu Dediću promovirana večeras u njegovom rodnom Šibeniku, uz puno emocija i lijepih sjećanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Zlatko Gall, novinar, glazbeni kritičar i publicist napisao je knjigu o Arsenu Dediću pod naslovom "Čovjek kao on", a promovirana je večeras u  Šibenik,u u Arsenovom rodnom gradu u kojem se na poseban način obilježava 5. godišnjica njegove smrti.  

Promocija je održana na prostoru između Muzeja grada Šibenika  i šibenske katedrale, a na njoj su, uz brojne Šibenčane i Arsenove poklonike, bili i Gabi Novak, Matija Dedić i njegova supruga.

 "Arsen je bio nevjerojatna ličnost i kada govorimo o njegovom autorstvu mislim da je zaslužio da u Hrvatskoj ima barem četiri velika monumentalna spomenika. Zaslužio je to kao kantautor, pjesnik, skladatelj i tekstopisac. Mislim da je to zaslužio i kao slikar crtač, jer to je jedan od Arsenovih talenata koji još uvijek nije dovoljno valoriziran. Volio bih da netko jednog dana napravi veliku izložbu njegovih crteža i, naravno, izda monografiju jer on to zaslužuje, rekao je večeras,  među ostalim, autor knjige  Zlatko Gall.

   

"Čovjek kao on" portret je umjetničkog djela velikog Arsena Dedića u kojem se Zlatko Gall - glazbeni kritičar i višegodišnji Dedićev "suputnik" te autor brojnih bilješki za njegova diskografska izdanja - osvrće na cjelokupni Arsenov glazbeni opus. Naravno, nije izostavljena ni njegova poezija, glazba za kazalište, film i televiziju te opsežan opus pjesama za djecu.

 Uz Gallove osvrte na albume i najznačajnije koncerte, "Čovjek kao on" nudi dubinski uvid u "fenomen" jedinstvenog pjevača, kantautora, glazbenika i pjesnika, niz biografskih podataka najuže vezanih uz Arsenov umjetnički opus te izvatke iz brojnih Dedićevih intervjua, autobiografskih tekstova te najrelevantnijih zapisa o svim segmentima njegova umjetničkog djelovanja.

Knjigu zajednički objavljuju MEDIA BAR i Croatia Records. Urednik izdanja je Neven Kepeski, a art director Tomislav Šiptar. Naslovnicu je snimio Jadran Babić.

Na večerašnjoj promociji te knjige Arsenove pjesme izvela je klapa Stina.

FOTO/ Facebook

Iz kategorije: Kultura