Datum objave: 29. Srpanj 2020

GALERIJA SVETOG KRŠEVANA / Otvorena zanimljiva ambijentalna izložba instalacija u kašmiru i rižinom papiru Tončice Tonke Jelače Marijančević

Diana Ferić
Diana Ferić

Ambijentalna izložba pod nazivom "ARHITEKTURA NEBA - STVARANJE ŽIVOTA" Tončice Tonke Jelača Marijančević otvorena je sinoć u Galeriji sv. Krševana u Šibeniku.

Ta zanimljiva umjetnica radi skulpture, uglavnom instalacije u kaširanom, rižinom papiru i kombinira drugim materijalima (drvo ,metal , žica, teracota….) sa svjetlosnim i zvučnim dodacima i oduševila je šibensku publiku sinoć na otvaranju izložbe.

Izložbu možete razgledati do 28. kolovoza ove godine.

 

Tončica Tonka Jelača Marijančević, rođena je 1965 u Supetru na Braču u tradicionalno klesarskoj obitelji odakle vuče interes za formu. Pohađa srednju umjetničku školu u Splitu i 1983 se upisuje na ALU u Sarajevu ,smjer kiparstvo,kod prof.Alije Kučukalića, te završava studij 1987. 1990 polaže pedagoške predmete .Radila je kao profesor modeliranja te crtanja i slikanja u srednjoj umjetničkoj školi na određeno vrijeme. Bavi se izradom keramike u raku tehnici te fotografijom ,naročito podvodnom.
Izlagala na 12 samostalnih izložbi i više skupnih. Dobila je srebrenu plaketu za instalaciju na IV hrvatskom trienalu keramike u Rijeci 2017.
Ima status samostalne kiparice , član je HULU i Fotokluba u Splitu. Živi i radi u Splitu.

FOTO: Facebokk Galrije sv. Krševana

Iz kategorije: Kultura