Datum objave: 29. Travanj 2020

SVJETSKI DAN PLESA S ONLINE PROGRAMOM/ Šibenski plesni teatar Sjene predstavlja se danas predstavom za djecu "Zlokobno zrcalo"

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski plesni teatar Sjene priključio se on line obilježavanju Svjetskog dana plesa, trodnevnom programu koji su na  zajedničkim sastancima dogovorili i složili voditelji  i predstavnici najistaknutijih plesnih umjetničkih organizacija i samostalni umjetnici u RH. Tako će Sjene predstaviti danas, 29. travnja u 17 sati, predstavom za djecu "Zlokobno zrcalo" u režiji Z. Mihelčić.

Riječ je o plesnoj predstavi za djecu i mlade.  To je dramaturška obrada  bajke H. C Andersena Snježna kraljica.  Fokus priče je na prijateljstvu dvoje djece i snazi dječije ljubavi koja prevazilazi sve prepreke , pobjeđuje u borbi sa praznovjerjem i vjerovanjima u nesreću koju donosi razbijeno zrcalo.

Kompjuterskom animacijom kolaži slikara Branka Lovrića Caparina, u obradi i montaži Tomislava Rupića ( Pixel records) preneseni su na veliko platno kao scenografija predstave.

 Koreografija: Zorana MIHELČIĆ, Albina RAHMATULLINA

Likovno oblikovanje: Branko LOVRIĆ CAPARIN

Video animacija i montaža:  Tomislav RUPIĆ

Glazba i oblikovanje: Sanja VRANČIĆ

Oblikovatelj svjetla: Joško BAKULA

Izrada rekvizita: Borko ČELAR

Kostimograf: Tina Spahija

Izrada kostima: Božena SPAHIJA

"Od prve godine obilježavanja ovog dana u Hrvatskoj, SJENE su kao glasnici šibenske plesne kulture, svake godine neizostavno, prigodnim aktivnostima obilježavale ovaj dan i svojim programima skretale pažnju na važnost plesne umjetnosti  i njezinu ulogu u svakodnevnom životu osobito kod mladog čovjeka.

Ove godine na žalost,  uslijed proglašenja pandemije uzrokovane širenje virus COVID-19, a poštujući mjere stožera civilne zaštite, naše planirane  aktivnosti  - otkazane su. Ipak, kao član UPUH-a, SJENE  pozvana sam  da  se svojim projektima pridružim pa će danas biti izvedena naša predstava "Zlokobno zrcalo", kaže Zorana Mihelčić, predsjednica Sjena.

Ovogodišnja hrvatska poruka za Svjetski dan plesa autor koje je Matija Ferlin, među ostalim, glasi:

"U kaosu vremena nešto se promijenilo.

U kaosu vremena možda se sve promijenilo.

U kaosu vremena možda se najviše promijenilo nešto što nam je svima zajedničko i što svi dijelimo.

Kretanje.

U kaosu promjene, prije svih drugih mjera, ograničeno je kretanje. A kretanje je nasušna potreba svih nas.

Kretanje je održavanje koraka s vremenom.

Kretanje je spajanje točaka.

Kretanje je suradnja s vlastitim tijelom.

Kretanje je postojanje izvan vlastitog tijela.

Kretanje je otpor.

Kretanje je borba.

Kretanje je ples.

Kretanje je prilaženje. Prilaženje je komunikacija. Bez kretanja i prilaženja gubimo se.

Cijela akcija ima i humanitarni karakter u cilju osiguravanja sredstva Fondu potpore umjetnicima koji su naši članovi i članice, a kojima preko Ministarstva kulture još uvijek nije osigurana mjera potpore.
Donacije možete uplatiti na račun Udruge pri Zagrebačkoj banci.
IBAN: HR0723600001101404495
svrha: donacija  

Iz kategorije: Kultura