Datum objave: 07. Travanj 2020

NIŠTA OD PROJEKCIJA CHAPLINOVOG FILMA NA PROČELJU ZGRADA / Kino klub Šibenik nije dobio dozvolu zbog zabrane okupljanja koje to nije

Diana Ferić
Diana Ferić

Otkazane su najavljene projekcije filmova Charlie Chaplina na pročeljima zgrada u nekoliko šibenskih kvartova koje je imao namjeru organizirati Kino klub Šibenik na čelu s Nikocom Šupe it o samo iz jednog razloga - kako bi malo razveselili, nasmijali i opustili Šibenčane u vrijeme kada zbog koronavirusa uglavnom moraju boraviti kući.

Bilo je zamišljeno da film gledaju ljudi sa svojih balkona i prozora,a u publici bi bio samo Šupe, kao kino operater. Prva projekcija je trebala biti na zgradi ispred Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac kako bi unijeli malo vedrine i u živote njihovih štićenika koji su osuđeni na život u zatvorenom prostoru. Na toj su se lokaciji nekada prikazivali filmovi u sklopu Međunarodnog dječjeg festivala.

"Draga publiko, nisam u mogućnosti održati ''Kino na zgradi'' u bilo kojem obliku jer nisam uspio ishodovati dozvolu da se sam javno okupim .Sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja... od 19. ožujka zabranjeno je održavanje rada kina stoga moram poštivati zakon i to je u redu.Smatram da smo trebali biti IZUZETI u ovakvom obliku pojavljivanja (bio bih sam) jer bi svrha projekcije bila podizanje morala i pritom nikome ne bih stvarao ugrozu.
Da iskoristim samo jedan primjer (audiovizualnog) medija podsjetimo se vremena rata i značaja postojanja Radio Šibenika i njegovog djelovanja na moral stanovništva.Ne smijem zaboraviti zahvaliti ravnateljici Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac gospođi Branki Bego na dobroj volji i susretljivosti", napisao je na Facebook- u Nikica Šupe.

Iz kategorije: Kultura