Datum objave: 11. Prosinac 2019

ART DIZAJN: Ne propustite razgledati "Kružne mikro forme" šibenske art dizajnerice Andrijane Lucić Deje

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba art dizajna samozatajne šibenske modne kreatorice i art dizajnerice Andrijane Lucić Deje pod nazivom "Kružne mikro forme" otvorena je sinoć u Galeriji svetog Krševana u Šibeniku.

„Spajanje nespojivog“ - tim Dejinim riječima bi mogli započeti ovaj osvrt na izložbu. Ovo što je pred vama je izložba kružnih mikro formi, malih skulptura ali i nakita - modnih dodataka. Grana kiparstva je Medaljarstvo i mala plastika i u tu kategoriju bi mogli uvrstiti Dejin rad", kazala je je akademska slikarica Koralja Kovač koja je napisala i osvrt na tu izložbu.

 

Ocijenila ju je kao spoj kiparstva, skulpture i primijenjene umjetnosti koji se opredmetio u umjetničkom nakitu.

"Ono od čega kao primarnog polazišta trebamo početi je fascinacija krugom kao oblikom i fascinacija betonom kao materijalom stvaranja unutar kreativnog istraživanja i eksperimentiranja autorice. „Krug kao iskonski, drevni simbol, simbol prapočela. Krug je proširena točka. Može simbolizirati ne samo skrivena savršenstva, praiskonske točke, homogenost, odsutnost razlikovanja ili podjele…Ovo što imate pred sobom su i skulpture i umjetnički nakit posebnog senzibiliteta i estetike. Kroz količinu nastalih formi može se prepoznati velika posvećenost procesu izrade i eksperimentu te strast prema umjetničkom stvaranju koje rezultira vrlo zanimljivom i posebnom izložbom koja se kako sam već naglasila može doživjeti na više načina: kao umjetnost i kao dizajn u funkciji", kaže ta umjetnica o Dejinom radu.

Iz kategorije: Kultura