Datum objave: 01. Prosinac 2019

UŠLI SMO U ADVENET:Pogledajte kakve zanimljive adventske vijence od prirodnih materijala izrađuje šibenski cvjećar Luka Čular

Diana Ferić
Diana Ferić

Miris bora, kao da ste u šumi, "zapljusnut" će vas kada ovih dana uđete u malu cvjećarnicu mladog šibenskog cvjećara Luke Čulara na Gorici, isti onaj kakav se nekad u božićno vrijeme širi i u kućama starih Šibenčana. On svoje božićne aranžmane izrađuje isključivo od tih prirodnih materijala, bora i smreke , koristeći kao ukras još samo isti tako prirodnu jutu i šišarke.

 

Nema nepotrebnih kičastih, šljokičastih ukrasa. Krasi ih jednostavnost i decentnost. "Koristim isključivo prirodne materijale, ali se u tomu trudim biti što kreativniji, a da istodobno zadržim tu jednostavnost i čistoću materijala", kaže nam Luka. Luka je poznat i po svojim kreativnim buketima i cvjetnim instalacijama.

 

 

Danas je 1. nedjelja Došašća kada se pali i prva svijeća na adventskim vijencima i bilo bi lijepo da to upravo budu Lukini jer ćete s njima u vaš dom unijeti zaista pravi, jednostavni duh Božića, a istodobno ćete podržati našeg mladog sugrađanima koji je hrabro zaplovio u poduzetničke vode u tom njegovom poduhvatu.

Iz kategorije: Kultura