Datum objave: 16. Studeni 2019

NOĆ KAZALIŠTA / Glazbene poslastice iz poznatih filmova u izvedbi Nere Gojanović i Gordane Pavić oduševile publiku

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvije šibenske glazbene dive - Nera Gojanović, mezzosopranistica i pijanistica Gordana Pavić, otvorile su u petak ovogodišnju manifestaciju "Noć kazališta" u šibenskom HNK-u odličnim glazbenim programom - vječitim filmskim uspješnicama. Nera i Gordana s puno mjere i ukusa izabrale su skladbe iz najpoznatijih filmova, a nisu zaboravile ni najbolji hrvatski film svih vremena "Tko pjeva zlo ne misli". Foaje šibenskog kazališta bio je prepuno ljubitelja dobre glazbe koji su došli na svoje uživajući u nadahnutim interpretacijama vrhunskih šibenskih glazbenica.

Na žalost organizatora, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku nije na pravi način popratilo visoku razinu toga događanja. Nera i Gordana nastupile su ispred golih, ne baš urednih  zidova. Nigdje ni traga barem pokušaju uređenja scene, ako ničim drugim, barem buketom cvijeća. 

 

No sve te propuste  izvrsnim su izvedbama zasjenile dvije šibenske dive, a publika je uživala u odličnoj glazbi, sjajnim interpretacijama i pravim vrtlogu lijepih emocija.  Večer je počela temom "Beautiful Maria" iz filma "Kraljevi Mamba" i nezaobilaznom Gerswinovom  "Porgy i Bess", a onda je slijedila niska bisera, nezaboravni hitovi "Besame Mucho",  "Flay me to the Moon",  "The way we were",  "Amarcord" ,  "Moon river"...  pa bez predaha predivne arije iz legendarnih crtanih filmova. 

 

Vrhunac koncerta bila je nadahnuta interpretacija bezvremene pjesme "Hvala ti srce" iz hrvatskog filma "Tko pjeva zlo ne misli", a završila je pjesmom "Iznad duge" iz filma Čarobnjak iz Oza. Publika je sve pjesme popratila dugotrajnim pljeskom, a glazbenice su na bis izvele „Singing in the Rain“. 

 

 

Profesorice i učenice Galzbene škole  su nakon koncerta posebno čestitale izvođačicama i poklonile im cvijeće.

Video

Iz kategorije: Kultura