Datum objave: 14. Studeni 2019

ČAROLIJA S KRKOM U ČAROBNOM SVIJETU: Promovirana sklikovnica koju su osmislila djeca i tete u Kninu

Diana Ferić
Diana Ferić

Slikovnica "Čarolija s Krkom" nastala kroz istoimeni projekt koji je financirala JU NP "Krka" promovirala je sinoć u Kninu, u povodu manifestacije Mjeseca hrvatske knjige, udruga "Čarobni svijet" u suradnji s Narodnom knjižnicom Knin jučer.

Promocija je održana u dvorani Studentskog doma "Fra Lujo Marun", a tražilo se i mjesto više. Predsjednica udruge "Čarobni svijet" Anita Ercegovac pozdravila je sve prisutne, te predstavila kratki presjek aktivnosti koje su realizirane kroz projekt, istaknula je i dugogodišnju suradnju s NP "Krka" čiji su djelatnici sinoć održali interaktivnu radionicu "Mali čuvari prirode". Na neki način baš je ta radionica prije desetak godina pokrenula je ovu današnju priču.

Vrhunac večeri bila je prezentacija slikovnice koju su svojim autentičnim čitanjem prezentirala djeca koja su je zajedno sa svojom voditeljicom Lanom Maloča osmislila i pretvorila u zapis. Uz organizirane radionice i osvježenje svoj djeci su prigodno uručene nagrade NP "Krka" te slikovnica "Čarolija s Krkom".

Najčešći komentari roditelja na kraju večeri bili su "Danas smo i mi naučili nešto novo".

Iz kategorije: Kultura