Datum objave: 16. Listopad 2019

Šibenski trubaduri oduševili Makedonce u Skopju: Nikad bolji koncert

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski kantautori Igor Lokasa, Josip Bašić i Krešimir Španja, koji sudjeluju u projektu "Šibenski trubaduri" Udruge Volim Šibenik, oduševili su sinoć publiku u Skopju, u prepunoj dvorani tamošnjeg kulturnog centra, a Igor Lokas je na svom Facebook profilu napisao da im je to bio najbolji i najdraži koncert do sada.

 

Oni su nastupili u Skopju u sklopu programa koji je organizirala „Hrvatsko-makedonska tangenta“,a u Skopju borave i gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić sa suradnicima Mirjanom Žurić, pročelnicom Ureda za društvene djelatnosti i Dinom Karađolom, direktorom TZ grada Šibenika i članom Kulturnog vijeća.
Organiziran je veći broj susreta sa ličnostima i institucijama javnog i političkog života glavnog grada Republike Sjeverne Makedonije. Pored susreta sa gradonačelnikom Skopja Petrom Šilegovim. Delegacija grada Šibenika posjetila je i makedonski parlament te vladine agencije za iseljeništvo i promociju turizma.


Gradonačelnik dr. Željko Burić sastao se i s direktorom eminentne klinike „Žan Mitrev“, jedne od najbolje opremljenih klinika u regiji i direktorom i rektorom Sveučilišta Američki koledž , jednog od visoko rangiranih Sveučilišta u Europi.

 

Predviđen je i susret sa predstavnicima Zajednice Hrvata u Makedoniji.
 

Iz kategorije: Kultura