Datum objave: 26. Rujan 2019

Kolo je sinoć primilo Nagradu Grada Šibenika, a sutra Šibeniku daruju Carminu Buranu na tvrđavi svetog Mihovila

Diana Ferić
Diana Ferić

Pjevačko društvo „Kolo“ proslavit će 120. godišnjicu postojanja sutra, 27. rujna, s početkom u 19:30 sati na Tvrđavi sv. Mihovila Šibensko Na pozornici tvrđave nastupit će sa Simfonijskim puhačkim orkestrom Hrvatske vojske, a u izvedbi atraktivne i izvedbeno zahtjevne Carmine Burane, pridružit će im se i Mješoviti pjevački zbor „Rijeka – Sempre Allegro”.

Cjelovečernjim koncertom gradski čuvari zborskog pjevanja počastit će svoje Šibenčane i njihove goste ususret obilježavanju Dana grada Šibenika. Da je „Kolo“ od početka djelovanja do danas steklo status simbola grada potvrđeno je i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj sinoć na Tvrđavi Barone. Tom je prilikom kolašima uručena Nagrada Grada Šibenika za iznimna postignuća u afirmaciji i očuvanju hrvatske zborske glazbe.
„Čini mi se da su amateri koji se bave nečim iz ljubavi vrsta u izumiranju, ali sretni smo što živimo u gradu koji nečije zalaganje prepoznaje i vrednuje. Nagrade su nam svakako poticaj da nastavimo sa svojim radom i da budemo što bolji. Nadamo se da ćemo biti inspiracija i nekim drugima, koji će čuvati naše šibensko i hrvatsko kulturno naslijeđe i našu povijest od zaborava“, izjavila je Miljenka Bujas, predsjednica ŠPD „Kolo“ prilikom preuzimanja nagrade.
Podsjetimo, kolašima je u lipnju predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar – Kitarović, uručila Povelju Republike Hrvatske za osobite zasluge u promicanju kulture i doprinos kulturnom razvitku u Republici Hrvatskoj i Europi. Da su u tome i više nego uspješni potvrđuju i brojne nagrade i zlatne plakete s natjecanja pjevačkih zborova međunarodnog karaktera, u Hrvatskoj i inozemstvu.
Tvrđava kulture Šibenik od samog otvorenja ljetne pozornice na najstarijoj šibenskoj tvrđavi organizira koncerte kolaša i Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske, koji joj se iz godine u godinu rado vraćaju. Njihov ovogodišnji nastup veliko je finale sezone večernjih događanja koje se ne propušta.
   

Iz kategorije: Kultura