Datum objave: 18. Rujan 2019

Nakon Šibenika, darovita Branka Grubić otvara večeras izložbu portreta Imagine u središtu Zagreba

Nakon  Šibenika, darovita Branka Grubić  otvara večeras izložbu portreta Imagine u središtu Zagreba
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska slikarica Branka Grubić otvara večeras svoju izložbu ženskih portreta u Galeriji Umjetnost osmijeha u središtu Zagreba, u Radićevoj ulici. Riječ je o izložbi koju je proteklog ljeta postavila u klubu Azimut prvi put izlažući svoje slike u rodnom Šibeniku.

 

Izložba IMAGINE sastoji se od šesnaest ženskih portreta nastalih u protekle dvije godine. Posvećena je malim djevojčicama s velikim snovima i njihovom odrastanju u svijetu koji se trudi uvjeriti ih da život nije san. To je priča i o ženama koje su uzele kist u svoje ruke, izabrale svoje boje i iscrtale svoj život. Jer što je strašni svijet, prema snazi djevojačkih snova.
 

Inspiraciju za izložbu Branka je pronašla u vlastitom životu i njezinom, kako kaže, prekrasnom djetinjstvu: Kad sam bila dijete, sanjala sam da ću postati balerina. Tada sam prvi put nastupila i na šibenskom Međunarodnom dječjem festivalu. Ali na ovim prostorima nikad nije bilo pravo vrijeme za umjetnost, posebno za male djevojčice. Odrasti, uozbilji se i ostavi se gluposti, jer to je život. Crtam otkad dišem, ali tek u tridesetima sam se oslobodila straha i prvi put uzela kist u ruke. Svaki dan učim i naporno radim da nadoknadim izgubljeno vrijeme. Moji radovi danas se nalaze u četrnaest zemalja na četiri kontinenta. Kad dozvoliš sebi slobodu potrage za snom, dobiješ neopisivi osjećaj zadovoljstva i uzbuđenja, napisao je od njoj portal Cro - kultura. 
 

Iz kategorije: Kultura