Datum objave: 01. Rujan 2019

Kada Zoran pjeva Arsena u Šibeniku onda pjeva i plješće cijela tvrđava svetog Mihovila

Diana Ferić
Diana Ferić

Zoran Predin uz pratnju vrhunskih glazbenika Damira Kukuruzovića i Django Group pjevao je večeras na gotovo punoj šibenskoj tvrđavi Arsenove pjesme u gipsy swing obradi, a ritam mu je davala i publika pljeskanjem  gotovo cijeli koncert. Ispratili su ih na nogama uz, naravno bis, nakon kojeg su odsvirali i otpjevali "Pamtim samo sretne dane", a sve je završilo Oliverovom pjesmom "Adio" prije koje je Predin pozvao publiku na upru pogled prema  Korčuli.

 

 

Predin je obradio 12 Arsenovih pjesama u suradnji s producentom Brunom Urlićem, a izvodi ih sa svojim dugogodišnjim suradnikom Damirom Kukuruzovićem i njegovom Djangom Grupom, sljedbenicima i štovateljima glazbenog izričaja Djanga Reinharta. Ono nisu Predinova pratnja nego nastupaju ravnopravno s njim izvodeći maestralno instrumentale u stilu gipsy swing glazbe pa su tako večeras simpatije publiku osvojili naslovnom temom iz filma "Čokolada".
Predin je koncert započeo nježno, Arsenovom pjesmom "Tvoje nježne godine" da bi ga završio s neizbježnim "Povratkom", a između je izveo, uz ostalo i Kuću pored mora, Moderato cantabile, „Ni ti, ni ja”, „Zagreb i ja se volimo ili pak "Zagrli me" koju je Arsen napisao za Zdravka Čolića. Arsenu je posveti pjesmu koju je inače napisao za svog oca kada je umro.

 

Bio je to, kako je sam kazao, Predinov prvi rendez vous sa šibenskom publikom, a nije zaboravio spomenuti da mu je Šibenik posebno drag zbog jednog, kako je kazao, velikog košarkaša koji je u njemu rođen. O Arsenu je govorio kao o svom prijatelju, mentoru i uzoru iskreno priznajući da bi "dao pola sebe" da je neke Arsenove pjesme on napisao.

 

Javno je čestitao rođendan profesorici šibenske gimnazije Franki Bujas jer ga je to zamolila jedna njezina bivša učenica Klaudija.
Publika se očito dobro zabavila jer je Predina i Django Group ispratila na nogama uz snažni pljesak, a i oni su se dugo klanjali i opraštali.  

Iz kategorije: Kultura