Datum objave: 03. Lipanj 2019

Plesni teatar Sjene za kraj ovogodišnje produkcije priprema premijeru predstave "Zlokobno zrcalo"

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski plesni teatar ovogodišnju će produkciju obilježiti premijerom dječje plesne predstave Zlokobno Zrcalo koja će se održati u šibenskom kazalištu 8. lipnja u 20.30 minuta.

Riječ je o raskošnoj, bogato kostimiranoj predstavi, obradi bajke "Snježna kraljica" u koreografiji Zorane Mihelčić i balerine splitskog HNK, Albine Rahmatulline.
Fokus priče je na prijateljstvu dvoje djece i snazi dječje ljubavi koja premašuje sve prepreke , pobjeđuje u borbi s praznovjerjem i vjerovanjima u nesreću koju donosi razbijeno zrcalo.

Kao i svi dosadašnji cjelovečernji uradci ove udruge, predstavu karakterizira sinergija stvaralaštva isključivo lokalnih autora :
Kao pratnja plesnoj priči u koreografiji Zorane Mihelčić i balerine splitskog HNK Albine Rahmatulline, za scenografski predložak ove predstave autor likovnog dijela, Branko Lovrić Caparin, koristio se tehnikom rukom kidanog kolaža, koja je naknadnom obradom Tomislava Rupića, tehnikom kompjuterske animacije prenesena na veliko platno, kažu u Sjenama.

 

Istog dana ujutro bit će održana 12. javna godišnja produkcija Plesnog teatra SJENE pod nazivom "Sjene i gosti", a nastupit će Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar iz Požege; Plesni klub Vruća čokolada iz Splita, Baletni Studio Hnk Split, Plesni studio Vindi iz Varaždina te Plesni klub X3M iz Šibenika

Ulaznice za premijeru Zlokobnog zrcala su prodaji on line na www.mojekarte.com, a redovna cijena ulaznice je 40 i 60 kn.  

Iz kategorije: Kultura