Datum objave: 30. Svibanj 2019

Dodijeljeni ovogodišnji "Antuni" šibenske gimnazije:Najprofesoricom proglašena Ivana Relja

Diana Ferić
Diana Ferić

 Hollywood ima svog Oskara, a šibenska gimnazija "Antuna Vrančića" već 17. godinu za redom dodjeljuje svog Antuna učenicima i profesorima u različitim kategorijama. Svečanost dodjele organizirana je večeras u prepunom HNK u Šibeniku, a uz laureate u mnogobrojnih kategorijama događaji večeri bili su modna revija modela koje su kreirale učenice, a nosile profesorice te nastup četiriju profesorica - Danijele Grubišić, Marijane Cvitanović, Ane Bogadi i Lorane Antunac okupljenih pod imenom "The Pumpkins" koji je izazvao ovacije. Bile su zvijezde večeri, a službena zvijezda večeri bila je mlada pjevačica Antonela Doko.

 

 

Svečanost je uveličao dr.sc. Dragan Roša. astronom i voditelj zagrebačke zvjezdarnice koji je dobio Antuna kao uspješni bivši učenik šibenske gimnazije. Podsjetio je da je šibenska gimnazija prvi teleskop dobila 60 - tih godina prošlog stoljeća i to zahvaljujući skupini znanstvenika okupljenih oko prof. Ivana Supeka i bila je to prva astronomska grupa izvan Zagreba.

Gimnazija Antuna Vrančića, kako je naglasio ravnatelj mr.sc. Josip Paić ove godine slavi 110. godina svog postojanja,a tim povodom Hrvatske pošte su izdale posebnu dopisnicu. Gimnazija je i ove godine imala što obilježiti zahvaljujući brojnim aktivnostima učenika i profesora od sudjelovanja na natjecanjima, izvanškolskih aktivnosti kao što su osnivanje radio GAV ili pak sudjelovanje na simuliranim suđenjima, učeničkih stručnih ekskurzija, humanitarnih akcija. aktivnosti klape Gimnazijalke, nastupa na festivalu matematike do sportskih susreta organiziranja još jednog Antuna za što je zaslužna skupina učenika s pedagoginjom Darkom Antunac Šantić i profesoricom Žanom Zaninović.  

Dodjeljeni su Antuni učenicima i profesorima u brojnim  kategorijama,a najprofesoricom je prograšena Ivana relja, profesorica matematikea u konkurenciji su bili i Aleksej Klarić i Ivan Knežević. 

Nagrade su dodijeljene u ukupno 12 kategorij. Nagrada za najboljeg učenika prvog razreda pripala Kristijanu Šarcu, a među drugašima "Antuna" je ponijela Luca Mikulandra. Marija Lovrić proglašena je najboljim učenikom trećeg razreda, dok je ta titula među maturantima pripala Mati Iviću.
Nagrađeni su i oni koji su dali najveći doprinos u prirodnim i društvenim znanostima i to Vice Perica i Luka Rak. Državna smotra simuliranog suđenja, odnosno učenici koji su u njoj sudjelovali, osvojili su nagradu za doprinos u izvannastavnim aktivnostima. Profesorica Žana Antunac primila je priznanje za javnu i kulturnu djelatnost škole. Muška odbojkaška ekipa slavila je u ekipi najboljeg sportaša, dok je ženskoj košarkaškoj ekipi ta titula pripala u kategoriji najbolje sportašice. 

U popratnom zabavno-glazbenom programu nastupili su ženska klapa Gimnazijalke, Sjene, učenici Glazbene škole Ivan Lukačić i lanjski pobjednici Vrane ‘Antilae’.

Svečanost dodjele "Antuna i ove godine  ima humanitrani karakter, a sav prihod od ulaznica kao i od niza drugih aktivnosti koje su organizirali u školi tijekom godine namijenili su 26-godišnjem Hrvoju Dugopoljcu, bivšem učeniku te gimnazije koji je teško ozlijeđen u prometnopj nesreći i trenutno  se nalazi na rehabilitaciji


 

 

Iz kategorije: Kultura