Datum objave: 04. Svibanj 2019

Izložbom grafika "Što ako" i koncertom Tanje Ruždjak i Danijela Gašparevića otvorene 14. svibanjske glazbene večeri

Izložbom grafika "Što ako" i koncertom Tanje Ruždjak i Danijela Gašparevića otvorene 14. svibanjske glazbene večeri
Diana Ferić
Diana Ferić

Dvostrukim umjetničkim užitkom nagrađeni su posjetitelji sinoćnje prve večeri 14. svibanjskih glazbenih večeri u Šibeniku koja se održala u Galeriji sv. Krševan. Otvoren je izložba digitalnih grafika Mije Vučić pod nazivom "Što ako?",a održan je i koncert sopranistice Tanje Ruždjak i pijanista Danijela Ģašparovića

 

Mia Vučić rođena je 1981. u Zagrebu, a bavi se umjetničkom grafikom, grafičkim dizajnom i edukacijom. Godine 2005. diplomirala je na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a 2010. godine završila je poslijediplomski specijalistički studij Grafika na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2009. do 2010. radila je kao suradnik na Akademiji likovnih umjetnosti, Odjel grafika. Kao predavač predmeta Crtanje za buduće arhitekte, radi od 2012. godine u Centru za poduku Trinom u Zagrebu, u sklopu programa priprema za studij arhitekture. Izlagala je na nekoliko samostalnih i više skupnih izložbi u zemlji te dvadesetjednoj žiriranoj skupnoj izložbi u inozemstvu.

 

Svibanjske glazbene večeri već 14 godina organiziraju Glazbena škola Ivana Lukačića Šibenik i Galerija sv. Krševana, a ove sen godine održavaju o 3. do 24. svibnja 2019.

 

Iz kategorije: Kultura