Datum objave: 30. Travanj 2019

Još jedan veliki uspjeh mladih šibenskih violončelista pod vodstvom prof. Vanje Bošnjak

Diana Ferić
Diana Ferić

Mladi violončelisti Glazbene škole "Ivana Lukačića" u Šibenikun pod mentorskom palicom prof. Vanje Bošnjak osvojili su 2 prve i 1 drugu nagradu, na 17.međunarodnom gudačkom natjecanju “Rudolf Matz” koje je održano od 24.-27.4.2019 u Čakovcu.

Profesorica Bošnjak jedini je profesor, koji je na proteklom natjecanju osvojio 3 nagrade.

Prve nagrade u svojim kategorijama osvojili su Nina Lucia Perina i Lovre Tunuković, dok je Katarini Mileti pripala 2.nagrada.
Nina Lucia Perina i Lovre Tunuković imali su čast svirati i na završnom koncertu.

Osim na natjecanju "Rudolf Matz", samo u posljednja dva mjeseca profesorica Bošnjak je na tri međunarodna natjecanja sa svojim nadarenim učenicima osvojila ukupno 7 prvih i 2 druge nagrade u različitim kategorijama.

U Italiji, na natjecanju "Giovani musicisti" održanom u Trevizu, Katarina Mileta osvojila je 1. nagradu, dok je Nina Lucia Perina u svojoj kategoriji osvojila 2. nagradu (prva nagrada nije dodijeljena).
 

Na nedavno održanom međunarodnom natjecanju "Daleki akordi" u Splitu, violončelisti Nina Lucia Perina, Katarina Mileta , Lovre Tunuković i Antea Čvorak osvojili su u svojim kategorijama izvrsne 1. nagrade, a Nina Lucia Perina je kao pobjednik kategorije svirala na svečanom završnom koncertu. Stručni žiri posebno je pohvalio i profesoricu Gordanu Pavić ,koja je učenike pratila na klaviru.

 

Iz kategorije: Kultura