Datum objave: 14. Travanj 2019

Šibenska umjetnica Nevena Petra Piližota otvorila izložbu u Francuskoj alijansi u Splitu

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba slika šibenske umjetnice Nevene Petre Piližota “In the Cities – En Villes” otvorena je u Francuskoj alijansi u Marmontovoj 3 u Splitu, a može se razgledati do 9. svibnja.

Tom se izložbom iznova  opredmećuje vizualno mišljenje o kulturi spektakla: tijelo i prostor slike u suvremeno doba manifestiraju se i kao prividno konačno umjetničko djelo, stoji u njenom opisu.

Nevena Petra Piližota rođena je 1986. godine u Šibeniku, gdje je završila OŠ Petra Krešimira IV i Gimnaziju Antuna Vrančića.


Nevena Petra Piližota rođena je u Šibeniku gdje je završila OŠ Petra Krešimira IV i Gimnaziju Antuna Vrančića. Godine 2010. završila je preddiplomski sveučilišni studij Slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti (Zagreb), 2011. diplomski sveučilišni studij Slikarstva ALU Zagreb. Godine 2012. magistrirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nagrađena je sa Otkupnom nagradom Rektorata za najbolji rad 2010. i Otkupnom nagradom Erste fragmenti 7, stipendijom Nacionalne zaklade za osobito nadarene studente za akademsku godinu 2009/10., Rektorovom nagradom u akademskoj godini 2008/09…

Izlagala je na nizu samostalnih izložbi (2017. godine: „Projekt Dnevnik“, Gradska galerija Striegl - Sisak, „Okovani pješaci“, Zavičajni muzej Vesne Parun - Zlarin, "Pantomima istine" Knjižnica Novi Zagreb, "Tuđa koža" u Galeriji knjižnice "Juraj Šižgorić" Šibenik; 2016. "Crobject" u Muzeju grada Šibenika; 2011. Green Room Galerija u Zaboku; 2009. Galerija Nano u Zagrebu...) i tridesetak skupnih izložbi.

 

Iz kategorije: Kultura