Datum objave: 28. Ožujak 2019

Virko nastupio na 21. Assiteju u Bjelovaru među 13 kazališta za djecu i mlade

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska kazališna udruga VIRKO nastupila je na na 21. ASSITEJ susretima s predstavom ''Školski krug'' iliti ''Bullyng nije više IN'' i oduševila publiku.
Ti se susreti kazališta za djecui i mlade održavaju 21. put, ove godine u Bjelovaru. Na programu je 13 predstava kazališta i dramskih studija iz Bjelovara, Zagreba, Čakovca, Zadra, Osijeka, Varaždina, Velike Gorice, Rijeke, Hvara, Virovitice i Šibenika.

Stručno povjerenstvo će na kraju Susreta, 29. ožujka dodijeliti 2 nagrade, jednu za dramsko – pedagoško vodstvo, koja nosi naziv Zvjezdana Ladika, a druga za najbolju predstavu u cjelini koja dobiva mogućnost sudjelovanja na šibenskom Festivalu djeteta, kao najbolja predstava ovogodišnjeg Assiteja.

 

Dječji ansambl "Virko"  djeluje već 14 godina pod vodstvom dramskog pedagoga Sergeja Mioča.  Dvaput je  nagrađen za ''Najbolju dječju predstavu u cjelini'' Hrvatskog centra "Assitej", za predstavu ''Kradljivci festivala'' i predstavu ''Ja Šišmiš'' i do danas još uvijek jedini dječji ansambl s tom nagradom s područja našeg Grada i Županije


Assitej u Hrvatskoj udružuje 22 profesionalna kazališta za djecu i mlade, 16 profesionalno vođenih dramskih studija i 6 individualnih članova. Cilj Hrvatskog centra Assitej je biti vodećom krovnom udrugom kazališta za djecu i mlade u Hrvatskoj.
 

Iz kategorije: Kultura