Datum objave: 16. Veljača 2019

Edo Maajka poseban gost Kultur Schoka koji nastupa na šibenskoj Kulturaljci

Diana Ferić
Diana Ferić

Edo Maajka bit će poseban gost benda Kultur Shock na njihovom premijernom šibenskom nastupu, 20. travnja, na rock fešti Kulturaljka. Bosansko-hercegovački reper i američki gypsy-punkeri podijelit će tako binu na koncertu u Šibeniku i izvesti pjesme s njihovog zajedničkog mini EP-a "Tales of the two Gurus" iz 2016. godine, doznajemo u udruzi P.A.R.K. koja organizira Kulturaljku.


Frontmen Kultur Shocka - Srđan “Gino“ Jevđević inače je Sarajlija koji je 1996. u Seattleu oformio bend, tako da suradnja e Edom nije iznenađujuća. "Priče dva gurua", naziv je kratkog zajedničkog EP-a snimljenog na dva različita kraja svijeta, proglas je da se probudi omladina istoka i zapada, zajedno, ujedinjeno protiv istih problema i zajedničkog neprijatelja - neznanja.


Koncert Kultur Shocka na devetom izdanju Kulturaljke bit će njihov prvi nastup u Šibeniku i jedini u Dalmaciji u sklopu ovogodišnje europske turneje na kojoj predstavljaju novi album D.R.E.A.M. koji će izaći krajem ožujka.


Kako je Hangar, u kojem su koncerti Kulturaljke bili organizirani zadnjih pet godina, početkom godine izgorio do temelja, koncert Kultur Shocka održat će se na novoj lokaciji u Šibeniku. Organizatori iz šibenske udruge P.A.R.K. koja organizira koncert vjeruju da naći adekvatnu alternativu hangaru.
- Kulturaljka  je pokrenuta prije devet godina zbog činjenice da u Šibeniku nema zatvorenog koncertnog prostora kapaciteta za 500-600 ljudi u kojem bi se ovakvi koncerti mogli održavati. Devet godina nakon i dalje tragamo za takvim prostorom, a Kulturaljku smo do sada organizirali na više lokacija, koje su za tu potrebu bile prenamijenjene iz derutnih prostora u koncertne dvorane (bivši hotel Krka, bivša tvornica TEF, bivša vojarna Bribirskih knezova). Vjerujemo da ćemo skupa s Gradom Šibenikom naći kvalitetno rješenje za ovogodišnji koncert jer već sad imamo kupljene ulaznice za koncert iz cijele Dalmacije i šire – kaže Igor Bergam, predsjednik PARK-a.

Ulaznice za koncert Kultur Shocka i Ede Maajke po cijeni od 80 kn mogu se kupiti u šibenskim kafićima Baldekin, Bono i Azimut, kao i preko Entrio online sustava (https://www.entrio.hr/event/kultur-shock-u-sibeniku-5904 )
 

Iz kategorije: Kultura