Datum objave: 01. Veljača 2019

HNK Šibenik priprema dvije premijere - Krležinu "Ledu" i dječju predstavu "Inspektor Psina"

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi put od njegova postojanja na daskama HNK Šibenik bit će postavljen jedna Krležin tekst i to "Leda" u režiji Svrtana. To je prva ovogodišnja predstava šibenske kazališne kuće, a odabrali su redatelja koji je tu predstavu već režirao u zagrebačkoj Gavelli. Inače, ona je bila na repertoaru šibenskog teatra kao studentska predstava.

U šibenskoj "Ledi" glumit će uz šibenske glumce i mlada Šibenčanka Ivana Gulin koja je na zadnjoj godini Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu.
"TO se upravo uklapa u ono što sam naveo u svom programu rada koji sam priložio prilikom izbora za ravnatelja. Želim u našim predstava dati priliku i mladim Šibenčankama i Šibenčanima koji studiraju glumu. Inače ja baš ne bih predvidjelo da s ovom predstavom nastavimo sezonu u ovoj godini, ali ona se s druge strane i estetski i sadržajno uklapa u moj program"; kaže Jakov Bilić koji je krajem prošle godine preuzeo kormilo HNK Šibenik.

Druga ovogodišnja predstava u produkciji HNK Šibenik bit će dječja predstava "Inspektor psina" koju će režirati Pero Mioč, a glazbu je skladao Sanibor Vuletin, inače predsjednik Županijskog suda u Šibeniku koji je i prije surađivao sa šibenskim kazalištem. U predstavi će uz glumce šibenskog teatra glumiti i mlade snage koji su još studenti tako da će to biti spoj triju generacija. Tom će predstavom, najvjerojatnije biti otvoren i ovogodišnji 59. MDF,a tako je koncipirana da će Šibenčani s njom moći gostovati i u drugim gradovima. Premijera će biti održana u svibnju ove godine. 

Iz kategorije: Kultura