Datum objave: 24. Siječanj 2019

Zadnji kadrovi "Generala":Goran Višnjić prvi put snimao film u rodnom gradu

Diana Ferić
Diana Ferić

Posljednji kadrovi filma o generalu Anti Gotovini "general" snimljeni su jučer upravo u Šibeniku,a glavnom glumcu koji glumi Gotovini, Goranu Višnjiću bio je to prvi put da snima film u rodnom gradu.

– Osjećam se dobro jer nikad nisam snimao film u Šibeniku, a napravio sam preko 15 kazališnih predstava. Bili smo dječje amatersko kazalište, ali radili smo punom parom i imali više premijera godišnje. Ovo je nešto specijalno, stalo mi je do ovog projekta i gurao sam to godinama. Šećer na kraju je da se moja finalna scena snima na sv. Mihovilu – kazao je Višnjić za ŠibenikIN dodavši da je ovo za njega posebno emotivno nabijen dan.

Filmski set na tvrđavi sv. Mihovila obišao je i gradonačelnik Željko Burić.

Projekt „General“ nastaje prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjige Nenada Ivankovića 'Ratnik, pustolov i general', a film i serija obuhvatit će sve važnije dijelove biografije hrvatskog generala Ante Gotovine, od djetinjstva na otoku Pašmanu, uključujući i potresnu scenu tragične smrti majke koja je poginula štiteći sina od minske eksplozije. Scenarij prati njegov odlazak u Južnu Ameriku, susret s prvom suprugom, dolazak u Francusku i obuku, gdje iz 1. regimente prelazi u elitnu padobransku postrojbu, potom prati ratni put Legije stranaca u Africi do povratka u Domovinski rat te naposljetku odlazak u zatočeništvo u Haag.

 

Iz kategorije: Kultura