Datum objave: 18. Siječanj 2019

U spomen na Vicu Vukova:Đani Stipaničev na humanitarnom koncertu pjeva Vicine uspješnice

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik se nikada, otkako je prije 10 godine umro, nije ni na koji način sjetio Vice Vukova, ali Zagreb jest. Hrvatska liga protiv raka u prigodi 52. godišnjice osnutka i Svjetskog dana borbe protiv raka priređuje gala koncert TO JE TVOJA ZEMLJA u spomen na Vicu Vukova - Kralja hrvatske glazbe koji nas je napustio prije 10 godina.

Na koncertu će nastupiti Đani Stipaničev, naš popularni pjevač i kazališni tenor poznat po vokalnim sposobnostima i zvijezda domaćih rock-opera i mjuzikala. Posjetitelji koncerta imat će prigodu čuti i nesumnjivo uživati i u drugim bezvremenskim Vicinim uspješnicama kao što su Mirno teku rijeke, Bodulska balada, Bokeljska noć, Pismo ćali, Dalmatinska elegija, Zvona moga grada i dr. Uz pratnju Revijskoga orkestra Zagrebačke filharmonije, Đaniju Stipaničevu pridružit će se i Radojka Šverko, Tomislav Bralić i - prvi put u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog - Vicina unuka Vita Vukov te klapa Ragusavecchia.

Prihod od ovog koncerta namijenjen je radu Hrvatske lige protiv raka i Zajednice pacijenata oboljelih od raka sv. Juraj koja okuplja onkološke bolesnike s brojnim potrebama, a djeluje u sklopu Hrvatske lige protiv raka.
 

 

Iz kategorije: Kultura