Datum objave: 25. Studeni 2018

Milorad Mišković Casper i kolege u Spaladium areni odrubili žensku glavu, pustiti ženu da lebdi, ležali po oštricama stakla

Diana Ferić
Diana Ferić

Pet majstora iluzije, među kojima je i Šibenčanin Milorad Mišković Casper oduševili su sinoć publiku u Spaladium areni.

Negdje između realnosti i mašte smjestila se iluzija, a oni koji njome vješto gospodare uspijevaju i najlucidnije oči dovesti u zabludu. Pa je tako večeras u splitskoj Spaladium Areni pet vrhunskih mađioničara, okupljenih u spektakl Majstori Iluzije uspjelo odrubiti žensku glavu, pustiti je da lebdi prostorom, duplirati kutije i boce šampanjca, poigrati se s kartama, hodati i ležati po oštricama stakla, sječi i opet u neprekidni niz sastavljati konopce…, piše Slobodna Dalmacija.
Hokus pokus, abrakadabra, ćiribu-ćiriba sve se to i bez magičnog štapića odvijalo pred očima nekoliko tisuća gledatelja, na momente šokiranih izvedbama pet majstora magije.
U jedno od najluđih, nevjerojatnih serija trikova, iskrivljenja stvarnosti, kombinacija iluzija i manipulacija, viđenja samo onog što su Majstori zapravo željeli da se vidi, Igor, Timoteo, Wladimir, Gabor i Casper utkali su i priličnu dozu natprirodnog.

A nešto se i naučilo, recimo, da neke od ovih trikova ne pokušavate kući. I da ne sudjelujete u papilovi od uličnih igranja s nekoliko karata, koje će uvijek i samo naivcu olakšati džep. Jer karte su varljiva stavka, i u rukama majstora lako prolaze iz jednog u njegov drugi rukav.

No, kada se sve stavi sa strane, kada se nemogućem dade šansa, ostaje nekoliko pitanja. Pa između njih i ono: kako li su samo uspjeli djevojku navesti da levitira? Da lebdi u zraku, da joj se noge u ravnini izjednače s glavom, i da tako stoji i stoji oslonjena tek na držak obične kućne metle?
Kako? Tamo gdje naizgled prestaje fizika, počinje iluzija. Eto kako, prenosimo iz Slobodne i Dalmacije.
 

Iz kategorije: Kultura