Datum objave: 24. Kolovoz 2018

Igor Bergam,šibenski organizator glazbenih događanja pričao na Changeru o svojim iskustvima

Diana Ferić
Diana Ferić

Igor Bergam, predsjednik šibenske Udruge P.A.R.K. koja uspješno organizira manifestacije Kulturaljka i Regius te sudjeluje u organizaciji Membrain festivala bio je gost jutrošnjeg panela na Changer festivalu pod nazivom Sadržaj vs. doživljaj. O značaju festivala za turističke destinacije uz njega je, pred malobrojnom publikom, o tomu govorio Boris Kovaček, pokretač rovinjskog Weekend Media Festivala i projekt manager nekadašnjeg festivala Terraneo .

 

Obojica sugovornika su se složila da su organizatori festivala u Hrvatskoj koji su opstali još „mladi i zeleni“ i da ih ne mora smetati to što kaskaju primjerice za Englezima koji su u tom biznisu već 100 godina i koji su prisutni u Hrvatskoj. Bergam je istaknuo kako je atraktivna lokacija, što pokazuju Membrain i Regius važni za privlačenje posjetitelja. On smatra da su festivali vrlo značajni za brendiranje turističke destinacije te da bi organizatori, poput njega, morali imati veću potporu lokalne zajednice. „Mi smo u usporedbi sa strancima koji na našem području organiziraju glazbene festivale još sitni zbog toga što raspolažemo s malo novca i kod nas još uvijek sve počiva na našem entuzijazmu. „Kad nema novca za neke bitne stvari koje stvaraju doživljaj onda postaneš jako kreativan i s tim to kompenziraš“, kazao je Bergam.

 

Kovaček je upozorio da kod nas ne postoji razvijen sustav potpore velikim glazbenim događanjima kod kojih je glazna bitna, ali je jednako važno da gosti dobiju piće bez puno čekanja, da piva ne bude topla i da WC bude uredan ,a ako to ne funkcionira onda je zaludu da dovedeš i Rolling Stonese. Kod takvih događanja bitno je raditi na svemu što kod gosta stvara doživljaj.

 

Damir Levak, organizator Changera je zamjerio lokalnim producentima i organizatorima glazbenih događanja zbog toga što im se nisu javili, a oni bi ih rado angažirali.

 

Jutros je održan i panel pod nazivom Tajni začin. O viziji i strasti govorili su Rudolf Štefan – najbolji hrvatski chef i vlasnik šibenskog restorana Pelegrini te Gordana Frgačić - direktorica sektora ljudskih potencijala tvrtke Pevec
 

Iz kategorije: Kultura