Datum objave: 03. Srpanj 2018

Šibenčanka s talijanskom adresom Levijana Bjelan otvara večeras izložbu u rodnom Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Transformacija 2 naziv je izložbe dvoje  Šibenčana i to Levijane Bjelan i Ante Bergama Momina koja se otvara večeras u 19 sati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku.


Levijana Bjelan rođena je u Šibeniku, gdje je završila osnovnu i srednju školu. U Zagrebu je diplomirala na arhitektonskom fakultetu. Živi i radi u Milanu. Vrata likovnog svijeta odškrinuo joj je Vito Perčin, njen nastavnik likovne kulture u osnovnoj školi a posebno je na nju utjecao prof. Vaništa u Zagrebu. Vječna inspiracija i neiscrpna riznica znanja za nju su šibenska gradska povijesna jezgra i priroda. Od 1988. radi u Magenti ( Milano) u arhitektonskom studiju Archam s kojim još povremeno surađuje. Od 1992. aktivno surađuje na osnivanju muzeja drva "Luigi Magugliani" u Corbetti, (Mi). 1995. specijalizira se u tehnikama fuzije stakla, staklene paste i restauriranju katedralnih stakala u klasi prof. Quagliata. 2007. surađuje s Derix Glasstudio na izvedbi staklene kupole “Kaoshing Dome of Light”, Taiwan.

 

Ante Bergam Momin rođen je na otoku Krapnju 1950. godine. Prva saznanja o svijetu likovne umjetnosti dobiva od fra Ambroza Testena. Godine 1971. ima svoju prvu samostalnu izložbu. U razdoblju od 1975. – 1979. uči u ateljeu prof. Miljenka Jankovića u Šibeniku. Zatim u Beogradu upisuje Pedagošku akademiju – likovni smjer u klasi prof. Miluna Mitrovića i Ante Gržetića. Godine 2002. stječe status likovnog umjetnika Njemačke. Imao je brojne samostalne i skupne izložbe.


 

Iz kategorije: Kultura