Datum objave: 24. Lipanj 2018

Program MDF-a za nedjelju: Dan pun odličnih predstava, što kazališnih što uličnih!

Šibenik News
Šibenik News

Nakon što su nas jučerašnje predstave na 58. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku podsjetile na školske dane i lektiru uprizorenjem 'Hamleta' na novoj sceni te '20 tisuća milja pod morem' na ljetnoj pozornici, danas je pravo vrijeme za nešto novo, nešto drugačije. Zagrebačko kazalište mladih i Zagrebačko kazalište lutaka preuzimaju trg ispred katedrale svetog Jakova i kazališnu pozornicu, dok će inozemni gosti zabavljati publiku na ulicama i trgovima.

Subota na MDF-u bila je u znaku zaista nešto drugačijeg kazališta, izvedbi kakve ne viđamo često. Osobito se to odnosi na poljski Walny – Theatre na novoj sceni i izvedbi glasovito književnog djela Williama Shakespearea, 'Hamlet'. Nešto novo, nešto zaista drugačije na festivalu koji broji šest desetljeća postojanja. Učimo i razvijamo se iz dana u dan. Još jedan književni klasik mogao se pogledati na ljetnoj pozornici zahvaljujući umješnosti Dječjeg kazališta Dubrava. Uživali su roditelji i djeca jer Jules Verna vole sve generacije. 

Među današnjim gostima na Međunarodnom dječjem festivalu je i Kristijan Ugrina kojeg za Krešimirov grad vežu geni. Geni kameni, ulice i trgovi kameni danas će ponovno odzvanjati najljepšim zvucima dječjeg smijeha i veselja! Jedva čekamo!

 


 PROGRAM ZA NEDJELJU


Teniski tereni Šubićevac
8 sati, turnir 'FESTIVAL DJETETA'
Za djecu do 10 godina starosti

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku
19 sati, TKO JE VIDEKU NAPRAVIO KOŠULJICU
Zagrebačko kazalište lutaka / Fran Levstik
Videk, najmlađe od sedmero djece, čija majka udovica po cijele dane radi da bi prehranila obitelj, uvijek nosi odrpanu košuljicu jer novu odjeću dobiva samo najstarije dijete. Priča o Videku jednostavna je poput slikovnice za najmanji uzrast, ali govori o temama važnim za svaku dob. Videk nas uči tomu da se suosjećajan odnos prema prirodi stostruko vraća i da čovjek tek u suradnji s okolišem može ostvariti puninu svoga postojanja.
Trajanje: 45 minuta // Uzrast: 3+

Trg kralja Držislava, ispred HNK u Šibeniku
19.15 sati, THE SHOW MUST GO ON
Thelmo Parole, UK / Španjolska

Trg Ivana G. Kovačića, ispred OŠ Faust Vrančić
20 sati, GRANDFATHER
Walny – Theatre / Adam Walny / Glazba uživo: Jan Wyszkowski

Djed je predstava koja se temelji na stvarnim bilješkama djeda autora predstave Adama Walnyja. U ovim bilješkama napravljenim na stranicama kalendara veseli događaji poput sadnje jagoda se izmjenjuju s tužnim i onim koji pozivaju na razmišljanje, poput bolesti ili smrti bližnjega. Predstava je retrospektiva. Počinje na dan Djedova pogreba, a završava rođenjem Unuka (autora). “Vesela predstava o smrti.”
Trajanje: 50 minuta // Uzrast: 7+

Perivoj Roberta Visianija
20 do 23 sata, GARGOT D'IMAGINACIO
Guxot de 8, Španjolska

Trg kralja Držislava, ispred HNK u Šibeniku
20.15 sati, THE SILENT SHOW
Corey Pickett, Australija

Trg Pavla Šubića I., ispred ex kino Šibenik
20.45 sati, THE SHOW MUST GO ON
Thelmo Parole, UK / Španjolska

Ljetna pozornica, ispred katedrale sv. Jakova
21 sat, ZDRAV I ČIST DOM, TO JE BAŠ PO MOM
Zagrebačko kazalište mladih, ZKM, Zagreb / Kristijan Ugrina
Konfrontacija dviju obitelji različitih higijenskih navada i standarda djecu deduktivnim postupkom, kroz poučni rasplet, vodi do zaključka da je obitelj koja uredno čisti svoju kuću daleko zdravija i sretnija nego obitelj koja živi kaotično. Osim čišćenja i održavanja kuće, Zdrav i čisti dom, to je baš po mom progovara i o zdravim prehrambenim navikama, na ležeran način, bez dociranja.
Trajanje: 40 minuta // Uzrast: 4+

Gorica, filmski program
21.15 sati, DUGI IZ KAMENOG DOBA
Smještena u doba prapovijesti, kada su opasne zvijeri i dlakavi mamuti gospodarili zemljom, priča prati pećinskog čovjeka (Dugi) koji zajedno sa svojim najboljim prijateljem, divljom svinjom Hognobom, pokušava ujediniti njihovo pleme u borbi protiv moćnih neprijatelja koji im prijete.
SINKRONIZIRANO / 89 min

Trg Republike Hrvatske, ispred katedrale sv. Jakova
22 sata, THE SILENT SHOW
Corey Pickett, Australija

 

Iz kategorije: Kultura