Datum objave: 28. Svibanj 2018

Anđela Fržop proglašena najboljom glumicom na Festivalu dramskih amatera u Vodicama

Diana Ferić
Diana Ferić

Nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu dobila je Anđela Fržop za ulogu „Nje“ u predstavi „Dvoje“ Dramske amaterske družine Pučkog otvorenog učilišta Vodice na upravo završenom Festivalu dramskih amatera koji je održan u Vodicama. Ta nagrada je kruna rada vodičke amaterske glumice Anđele Fržop, a ujedno i priznanje redatelju Zdravku Todoroviću i glavnom glumcu Grgi Birinu koji su više od pola godine radili na ovoj predstavi, kako piše portal Vodiceinfo.


Tročlano Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Jasna Palić Picukarić, glumica Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, istaknuta redateljica i dramska pedagoginja Marina Petković Liker i kazališni kritičar Igor Ružić nakon dugog vijećanja dijelili su nagrade za najbolju predstavu, za najbolju režiju, najbolji novi dramski tekst, glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, za njegovanje kulturne baštine i za inventivnost.

 

"Potajno sam očekivala nagradu za našu predstavu. Ulazak u finale, pa nominacija, velika je stvar, ali kad sam čula svoje ime da je nagrađeno to je nešto stvarno predivno, jer glumu volim i za nju živim. Za ovu predstavu sam živjela zadnjih pet mjeseci, posvetila sam svoje vrijeme i evo isplatilo se", kazal je Anđela Fržop
Njen partner u predstavi Grgo Birin, nije krio svoju radost za Anđelinu nagradu te nam otkriva da je sretan što je Anđela dobila nagradu kao da je i sam dobio

 

"Ova nagrada vrhunac je i kruna za ovaj projekt kojem smo posvetili svi velike napore i stvarno nemam riječi kako mi je drago" , izjavio je.
Redatelj predstave Zdravko Todorović nije štedio riječi hvale za oboje glumaca u predstavi

 

"Šteta što nije i glumac dobio nagradu, jer je zaslužio. Ali kad glumci dobiju nagradu, to je nagrada i svim ostalima pa i redatelju. Da je obrnuto, ne bi bilo u redu", rekao je za Vodiceinfo Zdravko Todorović, voditelj Dramske amaterske družine Pučkog otvorenog učilišta Vodice te nam otkriva kako se radina novoj predstavi u kojoj glumi čak 13 glumaca

 

Posebno priznanje Hrvatski sabor kulture dodijelio je Pučkom otvorenom učilištu Vodice i ravnateljici Gordani Birin za izvrsnu i temeljitu organizaciju te tehničaru Mariju Petroviću koji je bio na raspolaganju sva tri festivalska dana.

 

Na Festivalu koji je trajao od 25. do 27. svibnja prikazano je 13 izvrsnih predstava najboljih hrvatskih amaterskih kazališta.

 

Festival su podržali Ministarstvo kulture RH, Šibensko-kninska županija, Grad Vodicei Turistička zajednica grada Vodica.

 

Iz kategorije: Kultura