Datum objave: 25. Svibanj 2018

Godišnja produkcija OŠ za balet i suvremeni ples napunila šibensko kazalište

Diana Ferić
Diana Ferić

Osnovna škola za balet i suvremeni ples koja djeluje pri OŠ Jurja Dalmatinca u Šibeniku prikazala je u petak uvečer, u punom HNK Šibenik, kao i svake godine u ovo vrijeme, svoju godišnju produkciju,a u publici su sjedili i uživali mnogi ponosni roditelji, bake, djedovi i prijatelji malih plesačica. Zadovoljan je bio i Natko Duvnjak, ravnatelj OŠ Jurja Dalmatinca i idejni začetnik osnivanje te škole za balet i suvremeni ples, prve takve škole u povijesti Šibenika.

 

U prvom dijelu programa učenice 1., 2. i 4. razreda, pod vodstvom plesnog pedagoga Ana- Marie Bogdanović, izvele su sedam plesnih točaka. Nakon toga su nastupile njihove gošće. polaznice Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje i Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa iz Zadra, a kao šećer na kraju tri su sekvence izvele članice Škole prirodnog pokreta Marije Šćekić. Koreografija je nastala u sklopu nastave iz suvremenog plesa prema idejama samih učenica pod umjetničkim i pedagoškim vodstvom marije Šćekić. Te su plesne točke nazvane Kontakt jer je to bio suptilni kontakt između generacije bivših i sadašnjih polaznice Oš za balet i suvremeni ples,a na glazbu Zacka Hemsyja.

 

Plesna škola djeluje od 2012. godine ,a svake godine, pa i ove vidljiv je napredak u plesu malih i mladih plesačica.
Marija Šćekić je na kraju, zahvalivši i svojim učenicima na trudu i roditeljima na potpori, kazala kako joj je žao što nisu prošle selekciju za ovogodišnji MDF, a nastupaju širom Hrvatske i to rame uz rame s profesionalnim plesačima.
 

Iz kategorije: Kultura