Datum objave: 27. Ožujak 2018

Klapa Gimnazijalke razgalila EU parlementarce svojom izvedbom "Dobra večer Uzorita" i "Cetina"

Diana Ferić
Diana Ferić

Dalmatinska pjesma, u izvedbi šibenskih "Gimnazijalki"  privukla je danas interes mnogih u Europskom parlamentu. Otpjevale su  izvorne hrvatske pjesme „Dobra večer uzorita“ i „Cetinu“.

Članice klape Gimnazijalke dio su grupe učenica i učenika šibenske gimnazije Antun Vrančić koja ovaj tjedan boravi u Bruxellesu, a na zajednički poziv zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule i Ivane Maletić.

 

„Ovi aktivni mladi ljudi donijeli su zvuk Šibenika i dašak hrvatske tradicije u Europski parlament! Veseli me što sam im mogao biti domaćin, ne samo kao Šibenčanin, već i zato što je riječ o nagrađenim učenicima. Njihova gimnazija Antun Vrančić je Škola ambasador Europskog parlamenta – obrazovni program koji iznimno podržavam jer cilja podići svijest i razinu znanja srednjoškolaca o Europskoj uniji i parlamentarnoj demokraciji. Približava im rad europskih institucija, ali i upućuje na to kako i sami mogu aktivno sudjelovati u kreiranju europskih politika“, poručio je zastupnik Tonino Picula nakon njihovog nastupa.

 

Naime, Gimnazija Antuna Vrančića jedna je od 25 škola iz cijele Hrvatske, koje su dio projekta „Škola ambasador Europskog parlamenta“ u školskoj godini 2017./2018.
Programom EPAS (European Parliament Ambassador School) nastoji se omogućiti mladim ljudima – građanima Europske unije – bolje razumijevanje njihovih prava te ih upoznati s radom i odgovornostima zastupnika u Europskom parlamentu.

 

Učenici ove prirodoslovno-matematičke, jezične i opće gimnazije u Bruxellesu će provesti četiri dana, kako bi se pobliže upoznali sa funkcioniranjem Europskog parlamenta, ali i općenito s europskom prijestolnicom.
 

Iz kategorije: Kultura