Datum objave: 12. Travanj 2017

Publika zakazala,a mladi splitski gitaristi briljirali:Koncert za dušu Splitskog gitarističkog kvarteta

Diana Ferić
Diana Ferić

Pravu Glazbenu poslasticu pripremio je večeras u Šibeniku, u foajeu kazališta Splitski gitaristički kvartet, ali na žalost za samo desetak ljubitelja glazbe koji su se odazvali ovom iznimno kvalitetnom koncertu. Svirali su različite skladatelja od baroknih do modernih pa i skladbu svog profesora na Glazbenoj akademiji u Splitu Vlade Sunka.

Počeli su s Rameauem i na bis završili također s baroknom glazbom. Taj vrsni glazbeni kvartet čine Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević

„Divno, divno“, komentirali su na kraju rijetki slušatelji koji su bili ugodno iznenađeni glazbenim doživljajem u kojem su sudjelovali.

Koncert je organizirao HNK Šibenik, a odabrala Nera Gojanović, umjetnička suradnica za glazbene i glazbeno scenske programe. 

 

SPLITSKI GITARISTIČKI KVARTET osnovan je 2010. godine s težnjom obogaćivanja splitske gitarističke scene. Kvartet čine nagrađivani splitski gitaristi, bivši učenici splitske glazbene škole i studenti Umjetničke akademije: Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević. U prvoj postavi Kvarteta je muzicirao i Genc Qivlaku. Za vrijeme sedmogodišnjeg djelovanja Kvartet je održao niz samostalnih koncerata, izvrsno prihvaćenih od strane publike i kritike, a izvedbe Kvarteta su više puta emitirane u radijskom eteru (HR Radio - Treći program, HR Radio Split). Na programu Splitskog gitarističkog kvarteta se uz obrade i djela originalno napisana za ovu vrst sastava, često nalaze i skladbe domaćih autora, što je u skladu s težnjom članova Kvarteta da podrže hrvatsko glazbeno stvaralaštvo. Od 2013. godine djelovanje Kvarteta potpomaže Odjel za kulturu i umjetnost Grada Splita. Nastupili su i na Međunarodnom gitarističkom festivalu u njemačkog gradu Augsburgu te u Luksemburgu. 

Iz kategorije: Kultura