Datum objave: 26. Ožujak 2017

Portret grada camerom obscurom: Predstavljaje monografije starog Šibenika očima mladih fotografa

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Monografija Projekt - Šibenik - portret grada Camerom obscurom bit će predstavljen u utorak, 28. ožujka, u prostorijama Muzeja grada Šibenika. Monografiju će predstaviti Zlata Medak, voditeljica programa Hrvatskog fotosaveza za mlade koja je ujedno i voditeljica projekta.


Šibenik - portret grada Camerom obscurom nastao je tijekom prošle godine u čast 950. obljetnice najstarijeg pisanog traga imena grada Šibenika. Publikacija je rezultat zajedničkog rada članova Hrvatskog fotosaveza, ali i šibenskih snaga - Fotokluba Šibenik, učenicima Osnovne škole Jurja Šižgorić kao i predstavnicima Galerije sv. Krševana.

 

- Šibenik može biti biti ponosan na rad ovih mladih autora i na njihovo vodstvo. Premda slavi spomen na 950 godina postojanja, mladi su autori učinili stari grad, jednako starom bazičnom tehnikom kamere opskure (camera obscura), lice grada vrlo suvremenim, svježim i mladim - napisala je Branka Hlevnjak, za Hrvatski zavod tehničke kulture, nakon otvorenje izložbe s fotografijama nastalim na radionicama, a koje su svoje mjesto našle i u publikaciji.

 

Monografija će biti predstavljena s početkom u 19 sati.  

Iz kategorije: Kultura