Datum objave: 04. Ožujak 2017

Vrijeme je za Kulturaljku 2017: Veliko finale uz Hladno pivo u hangaru

Šibenik News
Šibenik News

Četiri benda predvođena headlinerom Hladnim pivom nastupit će na finalu ovogodišnje kulturno – glazbene manifestacije Kulturaljka 2017. u Šibeniku.

 

-Veliko koncertno finale Kulturaljke, tradicionalni glazbeni spektakl kojim počinje sezona zabave u Šibeniku ove godine održat će se 15. travnja, u subotu na dobro poznatoj lokaciji pod hangarom na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova – poručili su organizatori, članovi udruge P.A.R.K., dodajući:

 

-Četiri benda će održati svoje žestoke punk rock svirke, a svaki je zanimljiv na svoj način.

 

Osim Hladnog piva, u pozornici u hangaru nastupit će još i Spectrum, Miro Odak i The Strings te Fantom slobode.


Spectrum - mladi, perspektivni vodički cover bend koji je nakon dvije odlične svirke u Azimutu dobio priliku pokazati se i na velikom stageu svojim obradama poznatih rock klasika.


Miro Odak i The Strings - kultni šibenskih rokeri iz 90-ih ponovno okupljeni u originalnoj postavi uveličat će koncert svojim poznatim starim stvarima ali i novim zanimljivim materijalom.


Hladno pivo - najpoznatiji hrvatski punk rock sastav koji je na sceni gotovo 30 godina šibenskoj publici odsvirat će svoju kompletnu koncertnu set listu na kojoj će biti hitovi sa svih dosadašnjih osam albuma.


Fantom slobode - Azra tribute band koji će povodom 35. godine od izdavanja najboljeg live albuma na ovim prostorima ikad, odsvirati većinu materijala s epohalne Azrine treće ploče Ravno do dna izdane 1982. godine.

 

-Sedma je to godina u nizu da organizatori iz nezavisne, neprofitne i volonterske udruge za mlade P.A.R.K. kroz program Kulturaljke u Šibenik dovode neke od najpoznatijih bendova iz Hrvatske i regije. Do sada su nastupali Brkovi, Stillness, Goran Bare i Majke, Fakofbolan, Damir Urban, Pips Chips & Videoclips, Kawasaki 3P, Psihomodo Pop, Repetitor, Zabranjeno Pušenje i mnogi drugi – podsjećaju, nastavljajući:

 

- Kulturaljka je pokrenuta u proljeće 2011. godine s ciljevima poticanja mladih kreativnih Šibenčana da aktivnije sudjeluju u društvenom i kulturnom životu grada, te borba za dobivanje prostora za kreativno izražavanje mladih u Šibeniku. U sklopu Kulturaljke do sada smo organizirali brojne izložbe, tribine, edukacijska predavanja, radionice i koncerte kroz koje smo mladim kreativnim sugrađanima dali prostor i priliku da se kreativno izraze i da njihove ideje dođu do šireg broja publike. Ukazivali smo lokalnoj samoupravi na problem nedostatka prostora, skupljali potpise potpore i davali realne ideje za rješavanje problema. Koncertni dio programa održavali smo na različitim napuštenim i derutnim lokacijama u i oko Šibenika da pokažemo njihov potencijal za buduće prostore koji bi mladi odlično iskoristiti - završavaju članovi udruge.

 

Sve informacije vezane za koncert Hladnog piva pratite klikom na - PRATIM I ZNAM.

Iz kategorije: Kultura