Datum objave: 01. Veljača 2017

Natrag u osamdesete: Filmska večer u Nari posvećena grafitima i breakdance sceni New Yorka

Šibenik News
Šibenik News

Nakon strip radionice u organizaciji Šibenske udruge mladih Š.U.M., najavljujemo još jedno zanimljivo zbivanje unutar Narančaste zgrade, također u organizaciji Š.U.M.-a. Riječ je o filmskoj večeri u sklopu koje će se prikazati dokumentarni film Style Wars, film koji tematizira graffiti i breakdance scenu osamdesetih godina prošlog stoljeća u New Yorku.

 

Film je na rasporedu u petak, 3.  veljače, s početkom u 21 sat.

 

-  Film je prvi put prikazan 1984. godine te je prvi takvog tipa, bavi se pretežito crtanjem vlakova te direktnom komunikacijom sa samim crtačem. Osamdesetih je tadašnji gradonačelnik New Yorka Ed Koch proglasio graffite zločinom te se snažno zalagao da ta kultura izumre već u ranoj fazi pa je nekako za pretpostavit da se kroz film pojavljuju organi vlasti, radnici na željeznici, političari, vlasnici vlakova i svi oni koji njihov rad smartaju bezvrijednim te osuđuju i broje štetu na svakom njihovom ispisanom slovu - stoji u opisu filma.

 

-Inače, Style Wars dobitnik je prestižne filmske nagrade sa Sundance film festivala.

 

- U fimu možete vidjeti veterane kao što je jednoruki King Case aka Case2, Skeme, Dondi, Seen i mnogi drugi... Uz to, poslije vas očekuje ugodno druženje uz micro slušaonu do daleko u noć. Tako da ponesite svoje piće stavite kapicu na glavu i svratite se družiti! - poziva organizator.
 

Iz kategorije: Kultura