Datum objave: 03. Siječanj 2017

Bandićev 'neviđeni spektakl' iz Bakačeve ulice kopija je murterske staze iz 2013.

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Skijaška staza koja se postavlja duž Bakačeve ulice u Zagrebu, a na kojoj će se voziti revijalna trka ukupnih pobjednika Svjetskog kupa, 4. siječnja, nakon održane Snježne kraljice na Sljemenu, opisuje se kao 'nikad viđeni spektakl'.

 


Tomu je doskočila jezerska nevista, inače iz Zagreba, Maja Klarin Požgaj, čija je usporedna fotografija Murtera iz 2013. godine i Zagreba danas jasno dala do znanja da smo sličnu situaciju kojom se metropola i gradonačelnik Milan Bandić hvale ovih dana imali tri godine ranije kod nas.

 

- Trenutačno sam kod svojih u Zagrebu i, naravno, danima slušam i gledam događanja vezana uz stazu u Bakačevoj. Jutros dok sam ispijala kavu, slušam an radiju, čitam po portalima 'nikad viđeno'. Šipak 'nikad'! Viđeno je 2013. u Murteru, na Hramini – kazala nam je jezerska nevista koja je inspirirana cijelom pričom uz dva, tri klika na mobitelu napravila fotografiju koja je vrlo brzo postala viralna i oduševila nemali broj ljudi.

 

Neki su usporedbu dvaju gradova, odnosno skijaških staza nazvali genijalnom.

 

- Uvijek smo bili ispred vremena. To je Bandić kopira Murterine. Znam kad je dolazio vidjeti – komentirala je Ervina Tomin ispod fotografije na društvenoj mreži Facebook.
 

Iz kategorije: Kultura