Datum objave: 25. Prosinac 2016

Klapa Adriaticum najavila novi album: Nosač zvuka u čast 950. obljetnice

Šibenik News
Šibenik News

Jedna od najmlađih hrvatskih klapa, a ujedno najmlađa šibenska klapa, Adriaticum, odlučila je povodom  950. godišnjice prvog spomena svoga grada izdati svoj novi, drugi po redu, nosač zvuka u čast Šibeniku i njegovoj pjesmi.


- Na samom CD-u nalazi se 14 pjesama koje smo se potrudili izvući iz škafetina različitih epoha našega grada; iz vremena toverni do nešto novijega zvuka, pokušavajući svojim obradama (koje je većinom napravio naš voditelj Ivan Samodol) prisjetiti se imena, stihova, klapske glazbe i samoga vremena koji je zapisan u izvoru kulturnoga blaga Krešimirova grada - poručuju dečki.

 

 
Zbog svega gore navedenog album nosi naziv „Ono šta je od ljubavi ostalo“ želeći pritom istaknuti da u šibenskoj pismi još terce ima.

 

- Uz sve prijatelje i pridružene članove koji su nam pripomogli u stvaranju ove posvete gradu posebno se zahvaljujemo našem Matiji Dediću na zajedničkom užitku u jednoj Arsenovoj.  Ovim putem koristimo priliku svim medijima, članovima redakcija i njihovim obiteljima,koji nas prate od naših prvih dana, čestitati nadolazeće blagdane i zaželjeti sritno i berićetno u svakom pogledu - poručuju Adriatikumovci.

 

 

Iz kategorije: Kultura